Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Pomagajmo otrokom iz Kambodže

V nedeljo, 21. 04. 2013, bo ob 17h v večnamenski dvorani OŠ Kanal potekala dobrodelna prireditev Pomagajmo otrokom iz Kambodže. Vstopnino na prireditev v višini 5 evrov na osebo, smatramo kot dobrodelni prispevek.

Tekst: Maja Gerbec, univ.dipl.soc., Sambad - Odnosi med nami


Vsa zbrana sredstva bomo v obliki donacije posredovali v eno od Kamboških sirotišnic, v kateri je najina hči Liani Runtheany preživela prvi dve leti svojega življenja.

V Kambodži, eni revnejših držav na svetu, v sirotišnicah prebiva po do sedaj znanih podatkih nekje med 50 in 100 tisoč otrok, katerih vsakdan ne zaznamujeta neizmerno veselje in pristen smeh, ampak skrb, boj za preživetje.


Prireditev, ki sodi v sklop projekta Pomagajmo otrokom iz Kambodže sta omogočili Milka Zimic, ravnateljica OŠ Kanal, ki je velikodušno odstopila večnamensko dvorano v prostorih OŠ Kanal ter Tanja Makuc Simčič, ki je vsebinski vodja prireditve .


Izkupiček od prireditve bo vsaj za en trenutek sirotam povrnil nasmeh na obraz. Skrb in boj za preživetje bosta vsaj en dan del krute preteklosti. Zamenjala ju bosta veselje in brezskrbna otroška igra. Nekaj, kar je pravica čisto vsakega otroka na tem svetu.


Ideja o tovrstni prireditvi je v občini Kanal naletela na izjemno odobravanje, svojo prisotnost na prireditvi je namreč potrdilo že res veliko število ljudi. Vnaprej gre zahvala vsem, ki ste že sedaj, pred izvedbo prireditve, svojo prisotnost potrdili, ter vsem ostalim s katerimi se bomo na prireditvi srečali.


S svojim ravnanjem boste veliko pripomogli k temu, da bodo otroci na drugem koncu sveta, v prostorih sirotišnice, ponovno obudili upanje, da nekje obstaja nekdo, ki mu ni vseeno zanje.

Oglejte si tudi