Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
2°C
Oceni objavo

Sam svoje sreče kovač

Idejo za podjetje je mogoče še nekako enostavno oblikovati, veliko težje pa je to idejo razviti in jo spraviti v življenje. V naši občini boste vse o tem lahko izvedeli preko projeka LAS "Sam svoje sreče kovač".

Od septembra 2013 do aprila 2014 bomo tudi v naši občini izvajali skupni projekt Lokalne akcijske skupine za razvoj (LAS) »Sam svoje sreče kovač«, ki bo usmerjen v razvoj podjetništva na podeželju. Posameznikom, to je,  potencialnim podjetnikom, brezposelnim, mladim, zaposlenim, katerih delovno mesto je ogroženo, bomo skozi projekt pomagali razviti njihovo poslovno idejo. Prijavitelj projekta je LAS za razvoj, v njem sodeluje sedem  občin, vključno z našo.

 

Projekt zajema pripravo izobraževalnega programa, ki bo sestavljen iz splošnega podjetniškega dela in specialističnih delavnic na teme: turistične nastanitvene kapacitete, delo na daljavo, trženje prireditev, zelena poslovna darila in spominki, podjetniške priložnosti v športu, zdravje kot podjetniška priložnost, nove ideje na področju razvoja storitvenega sektorja.

Izobraževanja bodo potekala po celotnem območju LAS. Posameznikom bodo pri oblikovanju poslovne ideje oziroma registracije podjetja pomagali tudi mentorji. Pra tako bomo organizirali  ekskurzijo z ogledom dobrih praks.

Oglejte si tudi