Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
1°C
SOB.
18°C
6°C
Oceni objavo

Podjetje RUNE Enia d.o.o. včeraj v občini Brda začelo z zemeljskimi gradbenimi deli za omrežje RUNE

Podjetje RUNE Enia d.o.o. je včeraj v občini Brda začelo z zemeljskimi gradbenimi deli za omrežje RUNE, ki bo prebivalcem naselij v delih Občina Brda ter Občina Kanal ob Soči omogočilo boljšo povezavo z internetom. 

 

Začetku del sta prisostvovala tudi Franc Mužič, župan Občine Brda in Tina Gerbec - županja Občine Kanal ob Soči.

 

Že v začetku septembra so v Vrhovljah pri Kojskem začeli z aktivnostmi za postavitev vozlišča za zagotavljanje optičnih signalov, ki je bilo postavljeno minuli četrtek. Včeraj pa so v bližini naselja Višnjevik začeli še z zemeljskimi gradbenimi deli za omrežje RUNE.

Od tej priložnosti so se ob vozlišču, ki bo zagotavljajo optične signale uporabnikom na območju ene in druge občine, zbrali briški župan in kanalska županja ter direktor podjetja RUNE Enia d.o.o., Goran Živec. Vsi trije skupaj so, z lopatami v rokah, simbolno naznanili začetek gradbenih del za omrežje RUNE. Dogodku sta prisostvovala tudi direktorja obeh občinskih uprav, Anita Manfreda in Nejc Kumar.

 

Župan Franc Mužič je ob tem povedal:

»Brez dvoma bo tudi ta storitev za Brda neka dodana vrednost. Na tem projektu se v Brdih dela že dobrih 10-15 let, a stvari so se zamikale in hvala bogu, da se je pojavil RUNE, saj bomo tako v doglednem času imeli to problematiko rešeno. Internet sicer v Brdih že deluje, ampak dosti bolj počasi. Obstajajo tudi sive lise, a s tem projektom računam, da bodo Brda stoodstotno pokrita, predvsem pa da bo internet še bolj učinkovit. Danes vemo, da pri poslovanju, izobraževanju in čem drugem rabimo resnično sodoben in hiter internet.«

 

Projekt RUNE naj bi odprto širokopasovno omrežje omogočilo 2419 gospodinjstvom, zgrajeno pa naj bi bilo v roku 1 leta.

Oglejte si tudi