Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
12°C
JUTRI
26°C
10°C
Oceni objavo

Živahen večnamenski objekt v Levpi

Odkar je večnamenski objekt v Levpi oktobra lansko leto dobil uporabno dovoljenje, je v njem zelo živahno. ŠKT Levpa je med svoje cilje zapisalo gospodarno ravnanje s temi prostori, organizacijo raznih prireditev v dvorani in v celotnem športnem parku, s katerimi bi za vse krajane in širšo okolico nudili čim več zadovoljstva.
Tekst: Aleksander Štrukelj, predsednik ŠKT Levpa, foto: ŠKT Levpa

Prvi ples v dvorani smo tako organizirali kmalu po pridobitvi uporabnega dovoljenja, in sicer novembra z glasbeno skupino 7 Šrit, v mesecu decembru, pa smo na štefanovo v Levpi izvedli kulturno prireditev. Tako smo, poleg vseh drugih dejavnosti, uspešno zaključili leto 2011.

Društvo si je tudi za letošnje leto postavilo visoke cilje. Izpeljati nameravamo vse večje tradicionalne prireditve kot so pohod, 19. maja, v tem času se bo odvil še mali nogomet trojk, pa mali nogometni turnir 29. in 30. junija, mušje dirke bodo 5. avgusta, Štefanovo v Levpi 26. decembra.

Ker imamo sedaj na razpolago dvorano, lahko izvajamo v njej razne aktivnosti tudi v zimskem času. Tako bomo od januarja do maja vsak zadnji petek v mesecu z DJ-em predvajali najboljšo glasbo 70ih in 80ih let. Kanalska osnovna šola nam je 10. februarja, ob Kulturnem prazniku priredila lepo predstavo s petjem otrok in učiteljev. V tem času potekajo predavanja na temo o zdravi prehrani in zdravem življenju.

Člani društva skrbimo za pomoč pri organizaciji predavanj in urejanju prostorov. Za pusta smo skupaj s Krajevno skupnostjo v dvorani organizirali druženje najmlajših, zvečer pa se je pridružila še mladina, ki je pusta obarvala z letošnjim motivom Smrkcev.

Na pobudo župana Andreja Maffija smo 23. marca v dvorani organizirali ocenjevanje suhomesnih izdelkov - šalamjada v dvorani. Ker se je salamjada začela v Levpi in se je dogodek ob zaprtju tukajšnje gostilne preselil v Deskle, župan želi, da bi se ponovno vrnil v Levpo, tokrat v dvorano. Glavni sponzor tega ocenjevanja je OK, društvo pa bo sodelovalo pri organizaciji dogodka.

Idej glede upravljanja z dvorano je še mnogo, vendar jih želimo počasi in strpno vnesti v program dela društva. Predvsem zaradi članov društva, ki si moramo za tako obširno upravljanje vzeti precej svojega prostega časa.

Veliko je zanimanja in povpraševanja glede najema dvorane za razna predavanja, rekreacijo, vadbo plesov. Tu mislim za enkrat folklorno skupino iz Kala nad Kanalom, ki že dlje časa vadi v njej, vse več je tudi rezervacij za praznovanja raznih obletnic in dogodkov.

Mladina je prostor namenjen za njihovo druženje že lepo uredila. V njem si krajšajo proste

ure med počitnicami, ali v večernih urah predvsem čez vikende.

Sicer pa bomo vse bolj živahen večnamenski objekt v Levpi uradno odprli v soboto, 21. aprila, ob 16.uri. Lepo vabljeni!

Oglejte si tudi