Logo MojaObčina.si

Kanal ob Soči

DANES
15°C
6°C
JUTRI
16°C
5°C

Razstava Bogdane Pintar

 

V začetku junija so se ponovno odprla vrata Medgeneracijskega centra Pri Tinci, kar smo udeleženci torkovih srečanj že nestrpno pričakovali. Prvo srečanje po koncu epidemije Covid 19 je bilo veselo in zabavno, četudi smo se pridno držali priporočil za varno druženje.

 

Pri tokratnem srečanju se nam je s svojimi deli predstavila ljubiteljska slikarka Bogdana Pintar, ki je tudi sicer redna obiskovalka centra. S slikanjem se ukvarja že dolgo in domače so ji različne tehnike slikanja. Toda v času izolacije zaradi korona epidemije je našla nov izziv in sicer v tehniki acryl fluid oziroma dirty pour, kar bi lahko poslovenili kot tehnika izlivanja. Rezultat je abstraktna slika. Vsak kdo si lahko predstavlja svoje videnje, lahko je to nočno nebo, posuto z zvezdami, vesolje, morski valovi in še in še. Tehnika se zdi na prvi pogled zelo preprosta. Loti se je lahko vsak, četudi ni talentiran umetnik in četudi nima posebnih risarskih spretnosti. Toda, da je rezultat tudi umetniški, je potrebnega kar precej znanja, zlasti o pravilnem mešanju barv. Od prave kombinacije le-teh je odvisno, ali bo nastala umetnina ali le brezizrazna packarija.

 

Gospe Bogdani je uspelo. Njene stvaritve so na ogled v Medgeneracijskem centru Pri Tinci. Oglejte si jih . Mogoče vas bo prijelo, da se tudi sami preizkusite v tehniki akrilnega izlivanja. 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi