Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

Lovska družina Paljevo

V letu 2016 smo ustanovili Lovsko družino Paljevo in pričeli z delovanjem. Na železniški  postaji v Plavah smo najeli zapuščen prostor za hladilnico. S prostovoljnim delom članov LD in finančnim prispevkom Občine Kanal ob Soči je bila hladilnica nared do jeseni 2016, ko nam je bila dodeljena koncesija za lovišče Anhovo. Sledilo je še nekaj zaključnih del in 1. maja 2017 smo tudi uradno otvorili novo hladilnico za potrebe Lovske družine. Župan  g. Andrej Maffi  in starešina Lovske družine Paljevo Borut Mužič sta po kratkem nagovoru prerezala trak z željo naj nova pridobitev dobro služi namenu, članom LD pa zaželela »dober pogled« in veliko lepih trenutkov na lovskih poteh. Družabni del smo nadaljevali v nad vasjo Ložice, v koči, ki smo jo najeli za daljše obdobje.Tudi tu je bilo opravljenega veliko prostovoljnega dela. Delno smo uredili zunanjost in notranjostkoče, pa okolico in dostop. Kolikor nam bodo dopuščala finančna sredstva pa nameravamo opravit še druga dela in zamenjat strešno kritino.

Ob tej priliki se lepo zahvaljujemo Občini Kanal ob Soči, županu g. Andreju Maffiju in vsem, ki so kakorkoli pripomogli k temu, da je hladilnica nared, kočanad Ložicami pa delno usposobljena za potrebe Lovske družine.

Naše druženje smo zadovoljni zaključili z željo, da bi naše poslanstvo še naprej opravljali v dobrobit narave in prosto živečih živali v njej.

 

 

 

Besedilo: Anita Breščak, članica LD Paljevo

Oglejte si tudi