Logo MojaObčina.si

Kanal ob Soči

DANES
9°C
3°C
JUTRI
8°C
6°C
Deli
5978

Lovska družina Kanal v zadnjem času zelo dejavna

LD Kanal, katere starešina je Milivoj Hlede, se v zadnjem času dejavno vključuje v povezovanje lovskih družin širšega območja in prenovo svojih objektov. Organizirali so Prvo strelsko tekmovanje OZUL ZVK LUO, prenovili lovski dom na Srednjem, objekt na strelišču v Ajbi, načrtujejo tudi premestitev hladilnice divjadi iz središča Kanala v Ajbo.

Prvo strelsko tekmovanje v treh disciplinah na strelišču v Ajbi

Lovska družina Kanal je na strelišču v Ajbi v soboto, 23. 9. 2017, organizirala in uspešno izvedla prvo strelsko tekmovanje OZUL-a, Območnega združenja upravljavk lovišč zahodnega visokokraškega področja, ki zajema področje od Idrije, Goriških brd do Postojne. Udeležilo se ga je 17 lovskih družin oziroma kar 79 članov, za katere je bilo tekmovanje tudi priložnost za srečanje in izmenjavo izkušenj. Strelišče, na katerem so tekmovali v vseh treh lovskih disciplinah istočasno, je bilo za tekmovanje treba urediti in pregledati delovanje vseh potrebnih naprav za varno izvedbo strelskega tekmovanja. Tekmovanje v streljanju na bežečega merjasca, na glinaste golobe in v tarčo srnjak (gams) so lovci LD Kanal organizirali s pomočjo štirih strelskih sodnikov. Po koncu tekmovanja so razglasili rezultate in ugotavljali, da so bili tekmovalci zelo uspešni in izenačeni, kar kaže na njihovo dobro pripravljenost. Najbolje so se izkazali predstavniki LD Trnovski gozd in LD Javornik.

Trud organizatorjev je bil poplačan, kajti udeleženci tekmovanja so bili z organizacijo in izvedbo zelo zadovoljni, na zadnji seji Izvršnega odbora OZUL-a so sprejeli sklep, da postane tekmovanje tradicionalno. Zahvala gre še posebej gospodarju LD Kanal Vasji Berniku, vsemu strokovnemu osebju in organizatorjem za vse ure vloženega dela in donatorjem, ki so s finančno pomočjo tekmovanje omogočili. To so: Nimrod, Občina Kanal ob Soči, KS Kanal, Zavarovalnica AS, Davidov hram, Briški vinarji Mavrič, mesnica De Carnis, trgovina BOCK in trgovina Koptex.

Prenova objektov in načrti LD Kanal

LD Kanal je v zadnjem času poleg izvedbe tekmovanja, rednega vzdrževanja gozdnih poti in čiščenja zapuščenih parcel v različnih predelih lovišč veliko sredstev vložila v prenovo Lovskega doma na Srednjem in strelišča v Ajbi. V lovski koči so popolnoma prenovili kuhinjo in postavili nove mize in klopi, objektu na strelišču v Ajbi pa so zamenjali kritino, ki je bila doslej azbest-cementna, uredili sanitarno vodo, razsvetljavo in zamenjali dotrajane mize in klopi. Oba objekta lovci oddajajo v najem za razna praznovanja, vse informacije glede najema lahko dobite pri Alanu Skrtu, če pokličete na telefonsko številko 068 155 132.

LD Kanal namerava v bližnji prihodnosti zgraditi nove prostore za hladilnico in preglednico divjadi. Že dolgo ugotavljajo, da hladilnica, ki so jo doslej uporabljali v središču Kanala, iz etičnih razlogov ni na ustrezni lokaciji, kajti odstreljenih živali ni primerno dovažati v središče naselja. Nove prostore nameravajo zgraditi v Ajbi, odmaknene od naselja, pred gradnjo pa je treba dopolniti občinske prostorske načrte.

V mesecu novembru načrtujejo še en večji dogodek. V sklopu prireditev, posvečenih evropski kulturni dediščini, bodo prikazali lovske šege in navade pri nas. K sodelovanju bodo povabili predavatelja, strokovnjaka Edija Krašno, hkrati nameravajo pripraviti razstavo živali, ki jih najdemo v svojih gozdovih.

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij