Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

KINO V GOZDU

Projekcija filma Pojdi z mano režiserja Igorja Šterka

Sodelovanje Parka Pečno z goriškim Kinoateljejem se nadaljuje in razvija v projekt, poimenovan Kino v gozdu, v sklopu katerega se v parku predstavljajo slovenski filmi in njihovi avtorji. Po filmih Niso letele ptice avtoric Nadje Velušček in Anje Medved pred dvema letoma, Idile Tomaža Gorkiča in Mame Vlada Škafarja lani je selektorica projekta Mateja Zorn za letos izbrala mladinski pustolovski film s pridihom grozljivke Pojdi z mano režiserja Igorja Šterka. Nekaj kadrov filma, katerega zgodba se odvija pretežno v gozdu, je bilo posnetih v odročnih soteskah naše neposredne soseščine. To in odličnost filma sta bila glavna razloga za izbiro. 
Najprej smo si privoščili kratek večerni sprehod, ker smo želeli, da obiskovalci začutijo atmosfero gozda. Sprehodili smo se do mesta, kjer smo prisluhnili zvočnim vibracijam gozda in goriškega glasbenika Boštjana Zlobca. Zvoki hanga in gonga so kot brzice in slapovi zapolnili praznino struge hudournika in v meni uspeli dodobra umiriti napetost. Ob vrnitvi pred veliko platno so se obiskovalci lahko najprej okrepčali. Tokratna pogostitev v režiji Dragija Lazovskega se je navezovala na droben atribut iz samega filma. Krompir v obliki čomp in pečen v žerjavici.

Pred ogledom filma nam je režiser Igor Šterk v razgovoru z Matejo razkril posamezne zanimivosti iz ozadja snemanja filma. Sama projekcija je na začetku imela tehnične težave in nam jo je po malem čudežu in z rezervnim projektorjem le uspelo izpeljati. Napeta zgodba filma je gledalce prikovala v bolj ali manj udobna sedišča in ležišča vse do samega konca. Slika se je s platna razlivala naokrog, prepletale so se akacije parka s smrekami kadra, kar je filmu dalo dodatno dimenzijo. Večer nam je uspelo izpeljati v veliko zadovoljstvo organizatorjev, režiserja filma (kar je najpomembneje) in tudi obiskovalcev, ki se jih je že v mraku prizorišča nabralo kar lepo število.

Na koncu se še enkrat iskreno zahvaljujemo glavnima protagonistoma večera, Igorju Šterku in Boštjanu Zobcu, ter seveda vsem obiskovalcem, ki osmišljajo naša prizadevanja. 

Vinski pokrovitelj večera je bila Vinska klet Vidmar iz Branika, iskrena hvala tudi njim. Zahvala tudi Občini Kanal ob Soči za finančno podporo v okviru razpisa za kulturo.

Oglejte si tudi