Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
6°C
JUTRI
16°C
4°C
Oceni objavo

Srečanja Pri Tinci

Medgeneracijski center Pri Tinci je dobil ime po naši sokrajanki, najstarejši kadarkoli živeči Slovenki Katarini Marinič in bo prostor, kjer se bodo srečevale vse generacije – otroci, njihovi starši in stari starši.

V torek 22. oktobra, se nam je deskljanskim upokojencem uresničila želja, ki je že dolgo tlela med nami: da bi imeli prostor, kjer bi se srečevali, se pogovarjali, izmenjavali mnenja in izkušnje, pridobivali nova znanja, ali pa se preprosto poveselili in se odpočili od  vsakdanjih skrbi, ki z naraščanjem gospodarske krize vse bolj tarejo tudi nas starejše.

 

Da bi utrdili vezi med vsemi generacijami, otroci, mladino, srednjo generacijo in nami starejšimi, smo se odločili, da bodo naša srečanja medgeneracijska. Tako smo našo novo pridobitev poimenovali Medgeneracijski center Pri Tinci. S tem želimo ohranjati živ spomin na našo sokrajanko, najstarejšo kadarkoli živečo Slovenko Katarino Marinič, ki je umrla na pragu stoenajstega leta starosti. Upamo tudi, da bo naš center prav tako trdoživ in klen, kot je bila Tinca.

 

Za začetek bo center odprt ob torkih med 9. In 12. uro. Če bo zanimanje veliko, pa bodo srečanja lahko tudi pogostejša. Da se bo v centru vedno nekaj dogajalo in da bo dogajanje zanimivo in privlačno, bo skrbela Mihaela Blažič.

 

Center, ki domuje v prostorih bivšega bifeja v Kulturnem domu Deskle, ni namenjen le krajanom Deskel in bližnje okolice, pač pa vsem prebivalcem občine Kanal ob Soči, ki jih dejavnosti, ki bodo potekale v centru, zanimajo. Med številnimi in različnimi dejavnostmi kot so razne tematske delavnice, predavanja, predstavitve, pogovori, brskanje po internetu, družabne igre, ročna dela in še in še bo, upamo, vsakdo dobil nekaj, kar ga bo pritegnilo. Zato prav  vsi lepo vabljeni na srečanja Pri Tinci

 

Velike zasluge, da je do centra prišlo, ima vsekakor Občina Kanal ob Soči, ki je prostore bivšega bifeja zgledno obnovila in nam jih velikodušno odstopila v souporabo, za kar se ji najlepše zahvaljujemo. Hvaležni smo tudi Osnovni šoli Deskle, ki nam je pomagala pri začetni opremi prostorov.


Veselimo se obljube otrok iz vrtca Deskle in Osnovne šole Deskle, ki so izrazili pripravljenost, da bodo s centrom sodelovali, pomagali pa so tudi pri oblikovanju kulturnega programa ob odprtju centra.  


Ponosni smo, da so se otvoritve udeležili tudi župan Občine Kanal ob Soči Andrej Maffi, predsednica Zveze  društev upokojencev Slovenije Mateja Kožuh Novak, predsednik Pokrajinske zveze društev upokojencev Severne Primorske Alojz Vitežnik in vodja projekta Starejši za starejše Aldo Ternovec.

Oglejte si tudi