Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
8°C
JUTRI
26°C
6°C
Oceni objavo

Oratorij Župnije Kanal 2023

Vsako leto mladi od prvega razreda do srednješolcev in študentov okupiramo župnijski vrt za en teden. Letos je oratorij potekal od 21. do 25. avgusta z zaključkom pri nedeljski sveti maši.
V avgustu se je začela animatorska ekipa štirinajstih mladih pripravljati na izvedbo oratorija. Urediti je bilo potrebno prizorišče ter pripraviti zanimiv in poučen program za otroke. Letos je bilo potrebno nekoliko več dela in načrtovanja, saj je župnišče zaradi obnove župnijske cerkve začasno urejeno v cerkev. Z oratorijem smo začeli že en dan prej, v nedeljo, ko so starši po sveti maši imeli katehezo, otroci pa so si ogledali posnetek, ki je opisal uvod letošnje oratorijske zgodbe.

Dan na oratoriju smo začeli z molitvijo, ki so ji sledili bansi. Sledili so ogled krajšega posnetka o Hobitu, letošnji oratorijski zgodbi, razlaga in pridiga g. župnika Aleša, ki je razlagal, kaj se lahko naučimo od Hobita, delo po skupinah, pisan izbor delavnic, okusna kosila, nogometni turnir, velike igre, skupno petje in molitev ter še in še. V četrtek zvečer smo se odpravili k Soči, kjer so otroci po skupinah zgradili prelepe peščene gradove.

Letos smo se na romanje odpravili na Marijino Celje v Ligu že v ponedeljek. Na vrhu nas je pričakal lep razgled ter čista in urejena cerkev, za kar se zahvaljujemo gospem iz Liga. Kljub dolgi poti so otroci na pohodu uživali in ob povratku domov v dolino pri Čolnici kriče zdirjali čez cel pašnik.

Letos se nas je na oratoriju zbralo 55 otrok, za katere je skrbelo 13 animatorjev. Vsak animator je poskrbel, da so se otroci zabavali, pa tudi kaj naučili. Z oratorija smo odšli z novimi znanji, izkušnjami, novimi prijatelji in z nepozabnimi spomini.

Na tem mestu bi se radi zahvalili g. župniku Alešu Rupniku za podporo. Skrbel je tudi za razlago otrokom, kako lahko z zgledi iz Hobita sledimo Jezusu. Za odlična kosila bi se radi zahvalili kuharjem in kuharicam. Na koncu bi se radi iskreno zahvalili staršem, ki ste kakorkoli pomagali ali ponudili pomoč, prinesli pecivo in sladoled. 

Oglejte si tudi