Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
8°C
JUTRI
19°C
8°C
Oceni objavo

Generalka pred državnim prvenstvom v Twirlingu podčrtana s humanitarnostjo

V telovadnici Osnovne šole Deskle se je 11. marca 2012 popoldan odvijala prireditev Generalka pred državnim prvenstvom in medicinsko humanitarna odprava Uganda 2012, ki jo je organiziral Športni twirling klub Deskle.

Generalka je že tradicionalna prireditev, ki jo klub organizira vsako leto z namenom, da  twirlerke predstavijo staršem svoje tekmovalne nastope, ki jih bodo odplesale na državnem prvenstvu. Za njih je to tudi prvi preizkus tekmovalnega nastopa pred občinstvom. Twirlerke so se predstavile v dobri formi in dobro odplesale svoje točke. Seveda jih čaka še mesec intenzivnih treningov, kjer bodo izpilile nastop do vrhunca. 

 

Poleg tega pa je klub pripravil akcijo zbiranja sredstev za medicinsko humanitarno odpravo. Diplomiranci in študenti Medicinske fakultete v Ljubljani iz Posočja se namreč 24. marca letos odpravljajo v Ugando. Med njimi je tudi članica in bivša tekmovalka in trenerka ŠTKD Nika Kobal, ki je predstavila pomen in organiziranost odprave, zato jim je klub priskočil na pomoč.

 

Tribuna za gledalce je bila nabito polna, saj so twirlerke privabile okrog 200 gledalcev. Odmevna prireditev je bila tudi dobrodelno uspešna. Za medicinsko humanitarno odpravo so namreč zbrali 420 evrov. 

Športni twirling klub Deskle in člani odprave Uganda 2012 se vsem darovalcem zahvaljujejo za prispevke.

Oglejte si tudi