Logo MojaObčina.si
DANES
27°C
6°C
JUTRI
27°C
10°C
Oceni objavo

Kanalski gasilci odstranjevali posledice žleda

Na zadnji dan v mesecu januarju smo ponovno posredovali, že četrtič v mesecu januarju. V petek, 31. januarja 2014 smo nekaj minut po pol četrti uri zjutraj prejeli poziv za pomoč pri odstranjevanju posledic žleda na področju Krajevne skupnosti Kal. Na pomoč smo priskočili pristojni cestni službi v občini Kanal ter sosednji gasilski enoti iz Avč.
Gasilci PGD Kanal smo se po prihodu v kanalski gasilski dom razdelili v tri skupine. Osem gasilcev PGD Kanal se je odpravilo s tremi vozili, od tega z dvemi civilnimi terenskimi vozili in opremo za sečnjo.

 

Po prihodu v Kal nad Kanalom smo si razdelili področja pregleda, tamkajšnjih lokalnih cest. Tako smo pregledali večino cest v Krajevni skupnosti Kal. Na poti smo se srečevali z velikim številom odpadlih in na cesto nagnjenih vej dreves, ter neugodnimi vremenskimi pogoji. Vsaj ceste so bile dokaj normalno prevozne, saj so jih delavci cestne službe splužili in posuli.

 

Po končanem pregledu in odstranjevanju posledic smo se vrnili v dom, kjer smo ostali še nekaj časa v pripravljenosti za morebitno ponovno posredovanje, tudi na drugih koncih občine. Zadnja večja intervencija, kjer je bilo potrebno odstranjevati posledice žleda, je bila daljnega leta 1997, kjer v takratnih razmerah sodelovalo kar 70 gasilcev in opravili skoraj 500 ur prostovoljnega terenskega dela.

Povezave

www.pgd-kanal.si

Oglejte si tudi