Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Občinska orientacija Dornberk

Letošnja občinska orientacija je potekala na območju Prostovoljnega gasilskega društva Dornberk. Tekmovanje je potekalo v soboto, 25. aprila 2015. Sprva je bilo tekmovanje načrtovano za 18. april, a je bila vremenska napoved slaba. Na letošnjo orientacijo je bilo prijavljenih 25 ekip iz štirih društev v GZ Goriške.
PGD Kanal je prispevalo šest ekip, od tega je bila ena pionirska ekipa, tri mladinske in dve ekipi gasilskih pripravnikov. Nekaj ekip je bilo mešanih spolov. Vse naše ekipe so tekmovale v moški konkurenci.

Po prihodu in zboru pred gasilskim domom PGD Dornberk, se je najprej izvedlo dve vaji, vajo z vedrovko ("brentačo") za pionirje in mladince in vajo postavljanja orodja za gasilske pripravnike. Po opravljenih vajah so se tekmovalci ekip odpravili na bližnjo progo. Posamezne ekipe določenih starostnih kategorij so se morale spopasti z različno dolgo progo in z vajami na kontrolnih točkah.

Vse naše ekipe so se dobro odrezale. Ekipi mladincev, ki je zasedla 4. mesto, sta zmanjkali dve sekundi do drugega mesta in s tem uvrstitve na regijsko tekmovanje. Ena izmed ekip mladincev, pa je malce nesreče takoj po startu, ko se je tekmovalka poškodovala nogo. Na regijsko tekmovanje, ki bo konec avgusta na območju GZ Cerkno, so se uvrstile prvo uvrščeni ekipi iz vsake kategorije. PGD Kanal bo sodeloval z dvema ekipama pripravnikov.

Vsem iskreno čestitamo.

Povezave

www.pgd-kanal.si

Oglejte si tudi