Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
13°C
SOB.
25°C
11°C
Oceni objavo

Novo vozilo za prevoz moštva PGD Kanal

Ob koncu leta 2022 smo se v društvu razveselili nove pridobitve v našem voznem parku. Dobili smo povsem novo vozilo za prevoz moštva z gasilsko oznako GVM-1, ki bo nadomestilo dosedanji 22 let star kombi VW Caravelle Syncro. Pri izboru novega vozila je med drugim vplivalo stanje na trgu (možnost oddaje naročila, časovna dobavljivost ...).

Pri iskanju novega kombija smo izhajali iz dosedanjih zahtev in želj. Pregledali smo ponudbe za več kombijev s 4-kolesnim pogonom in primerjali razne tehnične karakteristike. Na koncu smo se v društvu odločili za kombi znamke MAN model TGE 3180 4x4. Ta kombi prinaša veliko več prostora za moštvo in tovor kot dosedanji.

V novem kombiju je vgrajenih 6 sedežev, ki se lahko posamezno vzdolžno premikajo ter ročno obračajo (celi) po vgrajenih tirnicah v podu. Vsak sedež ima svoje naslone za roke, ki se lahko tudi spravijo.

V tovornem delu je stalno montirano odlagalno korito za odlaganje in fiksacijo razne opreme. Korito se lahko po potrebi odstrani. Poleg tega sta montirana 2 gasilna aparata, 2 ročni svetilki in ročna radijska postaja. Levo na steni je spravljena majhna montažna mizica, ki se jo lahko montira med dve vrsti sedežev in tako lahko služi kot malo poveljniško vozilo (npr. sprejemno mesto ali pa vodenje določenih intervencij ipd). Na obeh bokih je možno postaviti 2 prenosni LED luči na magnetih.

Poganja ga 2-litrski dieselski Euro 6 motor s skoraj 180 konjskimi močmi in 8-stopenjskim samodejnim (avtomatskim) menjalnikom. Na podvozju vozila so motor z menjalnikom, rezervoarja in zadnji diferencial zaščiteni z ALU pločevino.

Lastna teža vozila je okoli 2.870 kg, vleče pa lahko še 2.500 kg prikolico (največja tehnično dovoljena masa priklopnega vozila je 3.000 kg).

Ostali tehnični podatki (ne upoštevajoč predelavo):

Dolžina: 5986 mm (od starega daljši cca 80 cm)
Širina: 2040 mm (od starega širši za 20 cm)
Višina: 2355 mm (od starega višji za cca 43 cm)
Medosje: 3640 mm

Vozilo je predelalo (nadgradilo) podjetje Premier Adria d.o.o. Sredstva za nakup kombija je prispevala Občina Kanal ob Soči, za predelave je prispevalo društvo iz lastnih sredstev. Ob tej priliki bi se radi zahvalili občini za prispevana sredstva.

Povezave

www.pgd-kanal.si

Oglejte si tudi