Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
1°C
JUTRI
17°C
7°C
Oceni objavo

Nova priložnost za mlade iskalce zaposlitve iz Goriške regije

Pridruži se, izboljšaj svoje kompetence in se zaposli v lokalnem okolju!

Si mlad od 15 do 29 let? Iščeš zaposlitev? Zaključuješ šolanje? Si študen/dijak/absolvent in bi se rad preizkusil v svojem poklicu? Se bi rad zaposlil v svojem lokalnem okolju? Pridruži se nam! Pomagali ti bomo do ustrezne zaposlitve.

Mladi, ki vstopajo na trg dela, se pogosto srečujejo z ovirami pri iskanju (prve) zaposlitve. Ovire se največkrat kažejo v pomanjkanju delovnih izkušenj in praktičnih znanj. S projektom 'Lokalno partnerstvo za povečanje zaposlovanja mladih na lokalnem trgu dela' mladim pomagamo premagovati omenjene ovire. Novost modela je trofazno ciljno usmerjeno usposabljanje, ki mlade iskalce zaposlitve povezuje s potencialnimi delodajalci v regiji.

 

Usposabljanja bodo vodili strokovni delavci izbranih področji ter mladim predali teoretična in praktična znanja, ki jih delodajalci navajajo, kot potrebna za zaposlitev v njihovem podjetju. Tako osvojena znanja in veščine bodo nato preizkusili v praksi – pri potencialnih delodajalcih, kjer bodo pod vodstvom mentorja spoznavali posamezno delovno mesto.

Brezplačna usposabljanja bodo potekala v treh sklopih:

  1. Uvodno usposabljanje: Predavanja in delavnice, na katerih bodo udeleženci pridobivali znanja, potrebna za vključevanje v naslednji dve fazi usposabljanja, ki sta praktično naravnani.
  2. Praktično delo pri mladinskih in drugih organizacijah: Udeleženci bodo pridobljena znanja iz prve faze uporabili v praksi. V mladinskih in drugih nevladnih organizacijah bodo z aktivnim sodelovanjem pri izvedbi konkretnih projektov oz. nalog organizacije krepili kompetence kot je timsko delo, samoiniciativnost, prilagodljivost, odgovornost - kompetence, ki so dobrodošle na vsakem delovnem mestu.
  3. Usposabljanje na delovnem mestu pri izbranem lokalnem delodajalcu: Udeleženci bodo vključeni v praktično usposabljanje pri izbranem lokalnem delodajalcu, kjer bodo pridobili znanja in izkušnje za potencialno zaposlitev. Usposabljanje bo potekalo pod mentorstvom strokovnjaka iz podjetja.

PRIJAVIŠ SE LAHKO, ČE USTREZAŠ POGOJEM:

-starost od 15 do vključno 29 let

-aktivni iskalec / aktivna iskalka zaposlitve / študent, dijak, absolvent, ki si želi pridobiti nove izkušnje in znanja

-živiš ali se izobražuješ  v Goriški ali Obalno-kraški regiji

 

NE ZAMUDI TE PRILOŽNOSTI IN SE PRIDRUŽI. POHITI, ŠTEVILO MEST JE OMEJENO. SVOJO PRIJAVO ODDAŠ PREKO SPLETNEGA OBRAZCA*: KLIKNI TUKAJ

* Po prejemu prijave te bomo kontaktirali glede nadaljnjih informacij vključitve.

 

Začetek uvodnih usposabljanj bo predvidoma v začetku meseca oktobra 2017. Sodelovanja potekajo s podjetji in mladinskimi ter drugimi nevladnimi organizacijami iz občine Ajdovščina in Sežana in širše Goriške in Obalno-kraške regije. Projekt sofinancira Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

 

Vabljeni k spremljanju naše spletne strani, kjer vas bomo obveščali z vsemi potrebnimi informacijami. Za vse informacije smo dosegljivi tudi po elektronski pošti in telefonu.

 

Inštitut za mladinsko politiko

Tel.: 040 657 676

Nina Bavčar Čargo, nina.cargo@institut-imp.si

Matjaž Zgonik, matjaz.zgonik@institut-imp.si

 

**V besedilu javnega razpisa uporabljeni izrazi, zapisani v moški spolni slovnični obliki, so uporabljeni kot nevtralni za moške in ženske.

 

Inštitut za mladinsko politiko, Ajdovščina

 

 

 

Oglejte si tudi