Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Uspešno pustovanje v Desklah

V soboto, 10. 2. 2024, se je v Desklah ponovno odvila pustna povorka, ki je že vrsto let glavni dogodek tega zimsko - spomladanskega obdobja v našem kraju. Kljub slabemu vremenu se je povorke udeležilo veliko pustnih šem. Obiskali so nas vodovodni delavci, jata orlov, skupina iz Havajev, Dimnikarke, Sneguljčica s sedmimi palčki, Kavboji in Indijanci ter seveda deskljanski neutrudljivi Rezon in več posameznih maškar.  Celoten sprevod je spremljala lokalna godba na pihala in skrbela za glasbene užitke. V poznem popoldnevu so nam pridružili tudi pingvinčki iz Antartike, ki so k nam pripotovali kar na kosu ledu.

Za organizacijo dogodka že od leta 2019 skrbi Društvo 5 Minut in se vsako leto trudi, da bi pripravili čim bolj nepozabno doživetje za vse obiskovalce.

Že  v lanskem letu  smo se v društvu odločili, da bomo dogodek spravili na višjo raven. Za  zaključek pustnega rajanja smo pripravili  ples pod prireditvenim šotorom v Desklah.  Zabaval  nas je Dejan Vunjak z Brendijevimi barabami katerih nastop je dopolnjeval lokalni DJ Domači.

Prireditev je bila uspešna z vidika organizatorjev, predvsem pa zaradi pozitivnega odziva obiskovalcev zabave in prebivalcev Deskel smo letos dogodek ponovili.  Na letošnji veselici so za dobro vzdušje poskrbeli ansambel Vzrock in prav tako lokalni DJ Baromat, ki sta s svojo glasbo spravila v gibanje tako mlade kot tudi malo manj mlade obiskovalce. Prireditveni šotor je bil tako ponovno poln smeha, plesa in dobre volje.

Poleg povorke in veselice je bil del pustnega dogajanja tudi pogreb pusta, ki je bil organiziran v sredo, 14. 2. 2024, na placu v Desklah. S tem smo tudi zaključili letošnje pustovanje in se za eno leto poslovili od Pusta.

V ozadju tako uspešne prireditve  stoji veliko prostovoljcev in podpornikov, ki so s svojim trudom omogočili izvedbo dogodka. Društvo 5 Minut se zahvaljuje Mladinskemu klubu Kanal, Krajevni skupnosti Anhovo-Deskle, Občini Kanal ob Soči, PGD Kanal, PGID Salonit Anhovo, piceriji Vinazza, Rodu odporne želve Anhovo, Okrepčevalnici Tanji in vsem prostovoljcem, ki so kakorkoli prispevali k izvedbi dogodka. Hvala.

Oglejte si tudi