Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Pust obiskal Gorenje Deskle ali tako imenovano Črno Goro

V soboto, 18. februarja, so se pustnega sprevoda po Bevkovi ulici udeležili črnogorski smrkci, črnogorske primabalerine, posebna črnogorska pasma ovc in prašičev, pirati s Črne Gore, obiskali so nas visoki (v pravem pomenu besede) gostje z Japonske, domorodci, klovni, kavboji in drugi.

Tekst: Barbara Markič


Točno opoldne so »na vasi« svojo predstavo uprizorili še obiskovalci in »kelnarce« Oktoberfesta, ki so prišli v naše kraje prav na pustno soboto. Pustno rajanje se je že tradicionalno zaključilo na taborniškem prostoru, kjer smo se »pustarji« in vaščani ob hrani, pijači in zvokih harmonike družili do večernih ur.


Teden pozneje smo na taborniškem prostoru priredili pustno osmino in se ob kresu dokončno poslovili od letošnjega pusta. Ob tem seveda ne smemo pozabiti vseh sodelujočih, ki so sodelovali pri letošnjem pustovanju. Na prvem mestu so to gotovo »pustarji«, ki so vložili veliko truda v izdelavo mask, velika zahvala pa gre tudi organizatorjem za izvedbo pustovanja, kuharjem, ki so poskrbeli za okrepčilo ter Okrepčevalnici Tanja in Piceriji Vinazza, ki vsako leto poskrbita za postrežbo.


Kot kaže, je letošnje preganjanje zime uspelo, saj je v naših krajih kmalu po pustu posijalo pravo spomladansko sonce.

Oglejte si tudi