Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
13°C
7°C
Oceni objavo

Praznik Krajevne skupnosti Kanal

Na prireditvi ob prazniku KS so podelili priznanja ravnateljici OŠ Kanal Milki Zimic, Lovski družini Kanal, Društvu 4x4, Klubu kanalske mladine ter javno zahvalo mentorjem, ki brezplačno vodijo razne dejavnosti na OŠ Kanal.

KS Kanal praznuje svoj praznik 25. novembra  v spomin na prvo konferenco OF za kanalsko področje, ki je bila v Kračicah na ta dan leta 1941. Tudi letos je bila ob obletnici tega dogodka 22. 11. 2013 v Gotski hiši v Kanalu prireditev, ki so se je udeležili krajani v velikem številu. 

     

Predsednik KS Marko Bucik je v svojem nagovoru opozoril na dosežke, ki so jih v KS v zadnjem času že pridobili oziroma jih načrtujejo dokončati v bližnji prihodnosti. Največje pridobitve so po njegovem mnenju prenova Partizanske ulice, izgradnja parkirišč nad garažami, dograditev in energetska posodobitev vrtca, postopna zamenjava javne razsvetljave, urejanje trga Kontrada in razširitev ceste do Gorenje vasi. V KS Kanal se ureja tudi kanalizacija v Čolnici, vodno zajetje na Kanalskem Vrhu in dokumentacija za javno postajališče v Ajbi. V Gradu v Kanalu je bil saniran zid, do Morskega pa na pešpoti postavljena ograja.

 

Po mnenju predsednika KS dobro sodeluje s številnimi društvi in tudi z Občino Kanal. V kraju so še vedno posamezniki, pripravljeni brezplačno delati v dobro skupnosti. Posebna zahvala velja prostovoljcem, ki so pomagali pri selitvi vrtca in sanaciji strehe občanke. Predsednik KS Marko Bucik je opozoril tudi na polemiko glede gradnje obvoznice. Menil je, da bi bila gradnja obvoznice za Kanal pridobitev in bi morali skupaj poiskati najboljšo rešitev za njeno izgradnjo, ravnati konstruktivno in ne v naprej rušiti za kraj pomemben projekt.

 

Na prireditvi so podelili priznanja KS Kanal. Prejela so jih društva, zaslužna za promocijo in uspehe KS Kanal, in sicer Lovska družina Kanal, ki je v preteklem letu praznovala 60-letnico delovanja, Društvo 4 x 4 in Klub kanalske mladine. Kot posameznica je priznanje KS prejela ravnateljica OŠ Kanal Milka Zimic za uspešno vodenje OŠ in zgledno sodelovanje šole s KS. KS je podelila tudi javno zahvalo mentorjem, ki brezplačno vodijo razne dejavnosti na OŠ in s svojim znanjem bogatijo naše najmlajše na delavnicah in krožkih.

 

Na prireditvi so s kulturnim programom sodelovali učenci OŠ in vrtca Kanal, pevka narodnih pesmi Marjetka Popovski in Učiteljski zbor OŠ Kanal.

Oglejte si tudi