Logo MojaObčina.si

Kanal ob Soči

JUTRI
37°C
19°C
SRE.
37°C
19°C
Deli

Odprtje vodovoda Vrhavč in Okroglo

22. septembra je na Vrhavču potekalo slovesno odprtje vodovoda Vrhavč in Okroglo.

Odprtja se je kljub burji in bolj slabemu vremenu udeležilo precejšnje število ljudi, tudi mladih in študentov, ki so bili v tistem času na obisku v domačih krajih. Vse navzoče je pozdravila in v imenu krajanov zaželela dobrodošlico predstavnikom krajevne skupnosti, predstavnikom izvajalcev del vodovoda Kal nad Kanalom in predstavnikom Občine Kanal ob Soči domačinka Darja Rijavec. »Vrhavč in Okroglo je v začetku enaindvajsetega stoletja dobil vodo iz vodovoda. Naši predniki, naši starši, nonoti, so tu nekoč delali šterme, none so vodo zajemale v kible, vedra, in jo nosile v hiše. Potem ko je petrolejko zamenjala žarnica, so deževnico s pomočjo hidroforjev speljali v naše domove. Tista iz vodovoda pa je šele nedavno pritekla iz naših pip. In hvaležni smo zanjo.« V letu 2013 so vodo iz vodovoda pridobili prebivalci zaselka Murovci, pred letom in pol Bahovišče, Hodinšče ter Pertovti in šele pred kratkim krajani Okroglega. S skupnim odprtjem so želeli tudi simbolično zajeti povezanost raztresenih zaselkov Banjške planote na obrobju kanalske občine.

 

Zbrane je pozdravil in nagovoril g. župan Andrej Maffi. Povedal je, da bodo dela potekala naprej tako, da bodo vsa gospodinjstva na območju dobila vodo, povezava preko Cvetreža pa jo bo pripeljala tudi do zaselka Hoje in naprej na Levpsko. Po pozdravu prisotnim s strani predsednika Krajevne skupnosti Kal nad Kanalom g. Radovana Konjedica je imel zahvalni govor svetnik iz Kala nad Kanalom g. Bruno Colavini, ki je med najbolj zaslužnimi za pridobitev v tamkajšnji skupnosti. Zahvalil se je vsem svetnikom in županu, poveljniku civilne zaščite Dušanu Petrevčiču za hidrantne omarice in priključek ter vsem domačinom, predvsem Pertovtovim Ljubici in Aleksandru Humar za prostor in intenzivno dvodnevno delo.

 

Sledil je prerez traku v rokah predsednika krajevne skupnosti in svetnika, s pladnja v rokah Matije Vidmarja je škarje vzel najstarejši krajan Pertovške vasi Danilo Humar in skupaj z g. županom prerezal trak. Uradni del se je zaključil ob zvokih harmonikarja Mira Rijavca in s pesmijo vseh prisotnih, Ljubica Humar pa je natočila vodo iz hidranta, s katero so tudi simbolično nazdravili.

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi