Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
9°C
JUTRI
22°C
8°C
Oceni objavo

Tince zmagale z »Rumom in Coca Colo«

Plesna skupina Tince iz Deskel je slavila zmago na mednarodnem plesnem festivalu v Lignanu.
Plesna skupina Tince je v soboto, 17. marca, nastopila na mednarodnem plesnem festivalu v Lignanu (Italija) in si v skupini Senior Fantasy priplesala prvo mesto in s tem tudi plaketo in denarno nagrado. V skupini, ki nosi naslov Senior Fantasy , so plesali plesni sestavi, katerih člani so sicer dosegli ali nekoliko presegli starost treh desetletij, nikakor pa niso bili seniorji razen nas Tinc.

 

Tince smo nastopile s plesom, ki smo ga poimenovale Rum in Coca Cola, gre pa pravzaprav za charleston. To je ples, ki se je pojavil v dvajsetih letih prejšnjega stoletja v Združenih državah Amerike in dobil ime po pristaniškem mestu Charleston v Južni Karolini. Ples je bil v tridesetih letih zelo popularen, ohranil pa se je vse do danes v različnih variantah. Ples je zelo živahen, plesalke pa vseskozi nekoliko koketirajo z občinstvom.

 

Na plesnem festivalu v Lignanu nastopajo večje in manjše plesne skupine, posamezniki in plesni pari s celega sveta v desetih različnih zvrsteh plesa. Letos je bil to že trideseti festival po vrsti, na njem pa je nastopilo preko 4600 plesalk in plesalcev.

 

Tince smo plesale v Lignanu že četrtič. Vsako leto in tudi letos smo požele navdušen aplavz občinstva že takoj, ko smo stopile na oder, saj so plesalke in plesalci naših let pravzaprav izjema.

 

Nagrada dokazuje, da naš trud ni bil zaman, nam bo pa tudi velika vzpodbuda in obveza za še bolj zavzeto delo v prihodnje.

Oglejte si tudi