Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
14°C
JUTRI
22°C
13°C
Oceni objavo

25-letna pregledna razstava Kluba keramikov Kanal

V Galeriji Rika Debenjaka smo člani Kluba keramikov Kanal 20. maja odprli svojo jubilejno razstavo. Spremno besedo je podala Petra Škrjanc, dolgoletna opazovalka našega dela. Počastili so nas predstavniki sorodnih društev iz Gorice, Ljubljane in Domžal. Osemnajst avtorjev je predstavilo svoje zamisli in sporočila, vsak na svojevrsten način in z bogato uporabo keramičnih tehnik.

S pričujočo razstavo smo postali del vseslovenskega Tedna ljubiteljske kulture in se vključili v evropski projekt Dober dan, keramika.

Klub keramikov Kanal se je v letošnjem letu registriral kot samostojno društvo. Pripravljamo niz dogodkov, ki bodo obogatili kulturno dogajanje v Kanalu.

V avgustu napovedujemo mednarodni festival keramike pod naslovom Kerafest, dvodnevno intenzivno srečanje in doživljanje razvejane umetniške smeri. Ob dvodnevni razstavi izbranih avtorjev v Galeriji Rika Debenjaka bo v društveni galeriji Keramost razstavljal priznani keramik, uprizorili pa bomo tudi prvinsko peko  starodavno žganje keramike na drva v kopi. Na Kontradi bo zaživel sejem keramičnih del, ki ga bodo oblikovala društva in posamezniki iz naše regije.

Zahvaljujemo se vsem, ki ste nam čestitali in nas s svojo prisotnostjo počastili. Obenem se zahvaljujemo Občini Kanal ob Soči, ki nam omogoča delovanje. Naša galerija Keramost je odprta vsak četrtek od 17. do 19. Dobrodošli!

 

Besedilo: Darja Žorž, foto: Primož Kožuh

Oglejte si tudi