Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
13°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Novoustanovljena sekcija trgovcev

Območna obrtniško-podjetniška zbornica Nova Gorica, ki se v lokalnem okolju vse bolj uveljavlja kot institucija kjer obrtniki in podjetniki dobijo celovito podporo na enem mestu, je enajstim sekcijam, ki delujejo v okviru zbornice dodala še sekcijo trgovcev – prvo tovrstno sekcijo na Goriškem.

V sekcije se znotraj zbornice združujejo obrtniki in podjetniki, ki opravljajo isto dejavnost. Zbornica je z uvedbo prostovoljnega članstva sicer doživela določen osip članstva, vendar pa so tisti, ki se zavedajo pomena mreženja v lokalnem okolju  in celovite pomoči na enem mestu, v zbornici ostali in pridružujejo se jim še novi.

Člani na zbornici koristijo predvsem svetovanja iz različnih področij, izobraževanja, ugodnosti in popuste, ki jim jih prinaša kartica Mozaik, računovodstvo in druge storitve, pomembna pa sta tudi informiranost in povezovanje. Znotraj sekcij se srečujejo obrtniki in podjetniki, ki opravljajo isto dejavnost in na ta način organizirajo skupna izobraževanja, promocijo, dajejo pobude in predloge na zakonodajo, ki se nanaša na določeno dejavnost, dosegajo boljše pogoje pri nabavi in s tem skrbijo za racionalnejše poslovanje ter izmenjujejo informacije in iščejo skupne sinergije.

Med člani OOZ Nova Gorica je vedno več  subjektov, ki se primarno ukvarjajo s trgovino in iz njihovih vrst je prišla pobuda za ustanovitev sekcije trgovcev, kar je Upravni odbor OOZ Nova Gorica tudi podprl.

Na ustanovni seji je bil izvoljen petčlanski Upravni odbor sekcije, ki ga vodi Primož Černic, direktor podjetja Apia, d. o. o., eden izmed glavnih pobudnikov za ustanovitev sekcije. Program sekcije, ki je bil natančno izdelan na prvi seji sekcije v začetku februarja, je usmerjen predvsem v spremljanje zakonodaje s področja dejavnosti sekcije, strokovna izobraževanja, skupno promocijo, povezovanje ter sodelovanje znotraj sekcije in z ostalimi sekcijami. Sekcija si želi čim več članov in vabi vse zainteresirane obrtnike in podjetnike, da se jim pridružijo.

 

Tekst: Boža Loverčič Špacapan, OOZ Nova Gorica; boza.lovercic@ozs.si

Oglejte si tudi