Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Evropski poslanec Franc Bogovič na posvetu o razvoju podeželja pozdravil zasnovano Pametno vas na območju KS Anhovo – Deskle

V petek, 17. junija 2022, je v dvorani Kulturnega doma v Desklah potekal Posvet o razvoju podeželja z osrednjim gostom Francem Bogovičem, evropskim poslancem in sopredsednikom Medskupine Evropskega parlamenta za podeželska in odmaknjena območja ter Pametne vasi, na katerem je Almira Pirih, direktorica Zavoda za zeleni razvoj Soške doline, predstavila zasnovane projekte v okviru Pametne vasi na območju KS Anhovo – Deskle.

 

Evropski poslanec Franc Bogovič, idejni soustvarjalec koncepta Pametnih vasi, je na posvetu v Desklah predstavil možne rešitve za razvoj podeželja ter dolgoročno vizijo za prihodnost podeželskih območij EU. Tina Gerbec, županja občine Kanal ob Soči, je podala iztočnice o usmeritvi občine. Rajko Leban, direktor Goriške Lokalne Energetske Agencije, se je osredotočil na energetske skupnosti kot priložnosti za razvoj podeželja. Simon Škvor, direktor Posoškega razvojnega centra in vodilni partner Lokalne akcijske skupine LAS Dolina Soče, pa je predstavil možnosti vključevanja obravnavane pametne vasi v strategijo LAS Dolina Soče 2023-2027.

 

Poslanec se je pred posvetom mudil na Občini Kanal ob Soči in nato v družbi Salonit Anhovo d. d. na temo vodikove doline v okviru čezmejnega vodikovega ekosistema Severni Jadran, ki so ga podprli različni gospodarski partnerji ter vlade Slovenije, Hrvaške in italijanske dežele Furlanije-Julijske krajine. Po posvetu si je ogledal Športni park Ložice, kjer je zasnovanih največ projektov Pametne vasi KS Anhovo - Deskle.

Oglejte si tudi