Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
15°C
6°C
Oceni objavo

Skupaj zmoremo! Delovno-čistilna akcija v Ročinju in na Doblarju

V soboto 26.3.2022 je marsikje po Sloveniji potekala čistilna akcija. Tudi v naši Krajevni skupnosti Ročinj-Doblar smo zavihali rokave. Okolje, v katerem živimo, je naš širši dom in prav je, da so stvari v njem primerno urejene. Kar precej dela nas je čakalo to pomlad. Povabilo sveta in predsednika KS na delovno-čistilno akcijo je naletelo na dober odziv, saj se je akcije udeležilo 40 krajanov. Najbolj spodbudno pa je bilo to, da se je odzvalo veliko mladih. Hvala vsem in vsakemu posebej!

Na Doblarju smo očistili okolico igrišča in prostore v večnamenski zgradbi, odtoke in korito ob cesti v vas Doblar, vitel, močne roke, precej spretnosti in poguma je zahtevalo odstranjevanje nelegalno odloženih kosovnih odpadkov iz strme brežine Doblarca. Z njimi so napolnili  polno traktorsko prikolico. Rada bi vprašala storilca in vse njemu podobne, zakaj svoje odpadke ne odložijo tja, kamor spadajo! So kazni za taka sprevržena dejanja premile ali premalo verjetne?

V Ročinju so prepleskali kletne prostore v Domu Valentina Staniča, obnovili lesene table, ki označujejo dele vasi, pobarvali klopi ob mrliški vežici, uredili in očistili otroško igrišče in okolico na Plošči, staro zalogo azbestno-cementnih cevi so zapakirali po predpisih in jih pripravili za odvoz, oprali stene ob izviru na Zdencu in fasado BK-ja, pobrali smeti ob glavni cesti Nova Gorica – Tolmin od klanca do klanca in odstranili podrto drevje na poti med sv. Petrom in sv. Pavlom. Pešpot je sedaj spet normalno prehodna.

Po opravljenem delu smo ob prigrizku razpredali, da je res že skrajni čas, da se zavemo, da smo vsi dolžni skrbeti za okolje v katerem živimo. Vsaka malomarno odvržena smet je nepotrebno breme za okolico. Kvari izgled kraja in ugled ljudi, ki tam živijo. Zbiranje in odvoz smeti je urejen, zato je smetenje odraz naše brezbrižnosti! Recept je preprost – vsak naj poskrbi, da za sabo pospravi smeti in jih pravilno odloži! Lepo je bivati v čistem, urejenem okolju! Potrudimo se, da bomo tako lahko živeli mi in naši zanamci!

                                                                                  Nevenka Malnič

Oglejte si tudi