Logo MojaObčina.si
DANES
28°C
8°C
JUTRI
24°C
13°C
Oceni objavo

Dejavnosti na šolah v mesecu požarne varnosti

Tudi letos smo delo gasilca in opremo predstavili mladim iz obeh osnovnih šol, Kanal in Deskle. Slogan letošnjega meseca požarne varnosti je bil: »DELUJEMO PREVENTIVNO.«

Najprej smo se v ponedeljek, 24. oktobra, predstavili vrtčevskim otrokom v Kanalu. Nadaljevali smo v četrtek, 27. oktobra, in predstavili poklic gasilca učencem od prvega do tretjega razreda šole v Kanalu.

Med predstavitvami so nas na parkirišču pod gasilskim domom obiskali otroci vrtca Kanal, kjer smo jim pokazali vozila in opremo, s katero so tudi malo škropili. Predali pa so nam tudi izdelke in risbice, ki so jih izdelovali za nas in jih bomo postavili na ogled 11. in 12. novembra. Ob koncu dneva smo naredili vajo pri telovadnici OŠ Kanal. 

Vajo smo razdelili na dva dela in v prvem smo pokazali potek intervencije gašenja požara od samega prihoda na kraj zavarovanja ter gašenja požara. V drugem delu pa smo prikazali reševanje ujete osebe s pomočjo pnevmatskih blazin ter imobilizacijo in prenos poškodovane osebe. V petek pa smo učencem višjih razredov Osnovne šole Deskle predstavili zaščitno delovanje v domačem okolju ter nevarnosti ogljikovega monoksida. Tako smo tudi letos predstavili svoje delo mladim in verjamemo, da so se v teh nekaj uricah, ki so jih preživeli z nami, naučili česa koristnega.

 

Povezave

www.pgd-kanal.si

Oglejte si tudi