Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
6°C
SOB.
22°C
5°C
Oceni objavo

UNICEF-ove varne točke v času COVID-19

Kljub temu, da so trenutno šole, mladinski in drugi centri, kot tudi večina UNICEF-ovih varnih točk zaprti, Unicef Slovenija sporoča, da še vedno obratujejo nevladne organizacije, ki delujejo preko telefona in na katere se lahko otroci in mladostniki v primeru kakršne koli stiske obrnejo nanje. Otroke in mladostnike želijo spodbuditi, da o svojih stiskah spregovorijo in se pogovarjajo z odraslimi, ki jim zaupajo, kadar pa to ni mogoče, se lahko oprejo na sledeče organizacije:
 

  • Tom telefon: 116 111, deluje vsak dan od 12. do 20. ure. Kadarkoli so dosegljivi tudi preko e-poštnega naslova tom@zpms.si ali njihove spletne klepetalnice https://www.e-tom.si/stopi-v-stik/.
  • SOS telefon: 080 11 55. V primeru, da so otroci in mladostniki žrtve kakršne koli oblike nasilja, lahko pokličejo na to številko, vsak delavnik od 12.00 do 16.00, 19.00 do 22.00, sobote, nedelje in prazniki od 18.00 do 22.00.
  • UNICEF Slovenija: 031 510 200. Če otroci in mladostniki ne vedo, na koga se obrniti, lahko pokličejo na to številko, ki bo do nadaljnjega UNICEF-ova "telefonska" varna točka, vsak dan od 9.00 do 17.00. Sogovornica jim bo pomagala pri nadaljnjih korakih oz. bo težavo posredovala naprej pristojnim institucijam, kadar bo to potrebno. Spletna stran o različnih stiskah in reševanju le-teh je dosegljiva tudi na povezavi https://www.varnetocke.si/kdaj-jih-poiscemo.
  • V času, ko ostale linije niso aktivne, lahko otroci in mladostniki vedno pokličejo 113 oz. v primeru poškodb 112.

 

Na Jesenicah sicer deluje 15 UNICEF-ovih varnih točk na naslednjih lokacijah: Policijska postaja Jesenice, trgovina Hofer, OŠ Toneta Čufarja Jesenice, Slaščičarna Metuljček, prostori društva Žarek, TIC Jesenice, Občinska knjižnica Jesenice, OŠ Prežihovega Voranca Jesenice, Center za socialno delo Gorenjska – enota Jesenice, Občina Jesenice, trgovina Lidl, Mladinski center Jesenice, OŠ Poldeta Stražišarja Jesenice, Palisada d.o.o. in OŠ Koroška Bela. Tudi na Jesenicah je večina teh točk zaradi koronavirusa trenutno zaprtih ali težje dostopnih, zato v primeru stiske priporočamo uporabo zgornjih kontaktov.

Oglejte si tudi