Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
6°C
JUTRI
22°C
5°C
Oceni objavo

Jeseniške novice, 19. maj 2023-8

Izšla je nova številka Jeseniških novic, kjer si lahko preberete o zanimivem lokalnem dogajanju. 

Jeseniške novice si lahko ogledate spodaj v priponki ali tukaj.

POMEMBNO: Obveščamo vas, da je bil v prispevku na zadnji strani Jeseniških novic objavljen napačen datum Dobrodelnega koncerta za ZDPM Jesenice (v Koledarju v Jeseniških novicah je datum pravi). Za nastalo napako se iz Gorenjskega Glasa opravičujejo. Koncert je bil 19.5.2023.

Narcise že vabijo

Turistično društvo Golica v soboto pripravlja tradicionalno prireditev Miss narcis. Isti dan bodo potekali rekreativna prireditev 6 ur Španovega vrha, pohod po Stari rudni poti in program za otroke.

Pestro Jeseniško poletje 2023

Tudi letos bo poletje na Jesenicah v znamenju različnih dogodkov. Letos jih glavni organizatorji – Občina Jesenice, Gornjesavski muzej Jesenice in Zavod za šport Jesenice – organizirajo pod imenom Jeseniško poletje 2023.

Dela na avtocesti

Na gorenjski avtocesti med Podtaborom in Lescami po­ tekajo dela, ki bodo trajala predvidoma do konca junija.

Osebno je roman o njem, Mihu

Letošnjo bralno pomlad v Občinski knjižnici Jesenice je odprl pogovorni večer s pisateljem Miho Mazzinijem.

Niso vrvohodci, temveč visokovalci

Prav gotovo ste že kdaj kje videli fante in dekleta, ki se brez strahu in obotavljanja mično sprehajajo in izvajajo raznorazne trike na elastičnih trakovih ...

Je nova bolnišnica sploh potrebna

Sodelujoči na okrogli mizi so si bili enotni, da bi izguba bolnišnice za Jesenice pomenila katastrofo in da bodo storili vse, da ostane na sedanji lokaciji.

Strelci odlični na državnem prvenstvu

Najboljši rezultat je Strelsko društvo Javornik - Koroška Bela doseglo v mladinski kategoriji. Ernest Eman Babača je postal mladinski državni prvak.

Združeni v dobrodelnosti

Člani Društva diabetikov Jesenice so na cilju tretje etape kolesarjev v Kranjski Gori poskrbeli za lepo dobrodošlico, obenem so na stojnici predstavili svoje dejavnosti.

Predmaturitetni recital Eme Kermc

Nekdanja učenka Glasbene šole Jesenice, zdaj dijakinja Konservatorija za glasbo in balet Maribor, je na domačem odru pripravila predmaturitetni recital.


Razpis za podelitev priznanj KS Plavž

Razpis za dodelitev sredstev za prireditve za ohranjanje tradicij NOV in osamosvojitvene vojne za Slovenijo ter tradicionalnih prireditev in okroglih obletnic delovanja društev v občini Jesenice v letu 2023


Drugi naslovi:

Delavnice za participativni proračun, Odgovori na vprašanja in pobude, Prvomajsko srečanje na Pristavi, Gostoval pevski zbor iz Niša, Dva naslova. Res dobro., Curling – igra spretnosti in tradicije, Dobrodelni kolesarji in diabetiki, Kulturna mavrica Jesenic, Skuhali dve toni oglja, Praznik učenja, Šesti pohod Po poti meteorita, Naj drevo Gorenjske, ...


Oglejte si tudi