Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Jeseniška Pineta se ne prodaja

Otroško letovišče Pinea pri Novigradu (Republika Hrvaška) je že od leta 1961 v lasti Občine Jesenice in tako ostaja tudi v prihodnje.

Danes je v kabinetu mag. Petra Bohinca potekal sestanek s predstavniki Zveze društev prijateljev mladine Jesenice (ZDPMJ), Milošem Jenkoletom, Boštjanom Smukavcem in Albino Seršen. ZDPMJ že vse od leta 2004 na podlagi sklenjenih pogodb v okviru svoje dejavnosti gospodari z otroškim letoviščem Pinea pri Novigradu. Na sestanku so predstavniki ZDPMJ predstavili pretekla vlaganja v otroško letovišče ter predstavili vizijo delovanja za prihodnje obdobje.

Občina Jesenice je v letu 2021 pristopila k ureditvi obstoječih montažnih lesenih hišic in sicer z ureditvijo dveh hišic v letu 2021 ter ureditvijo štirih hišic v letu 2022. K sodelovanju ureditve hišic sta v letu 2022 pristopili tudi sosednji Občini Kranjska Gora in Žirovnica. Občina Jesenice bo še naprej v sodelovanju z Občinama Kranjska Gora in Žirovnica v letu 2023 zagotavljala pogoje za izvajanje programa letovanja za otroke in mlade ter tudi za ostale uporabnike otroškega letovišča Pinea. Obnovo preostalih hišic v letovišču Pinea Občina Jesnenice načrtuje v naslednjih letih.

Oglejte si tudi