Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Bo župan predal oblast korupcijski ali protikorupcijski vladi?

Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite na Pustovanju v Litiji, ki bo osvežujoče drugačno!

 

Že prihodnji četrtek, 27. 2. 2014, bo v Litiji med 10:45 in 11:45 v starem mestnem jedru oblast prevzela (proti)korupcijska vlada, česar nikakor ne kaže zamuditi.

Istočasno bo potekala pustna tržnica s pustnimi dobrotami lokalnih ponudnikov na stojnicah (od 10.-13. ure), obiskali pa nas bodo tudi kurenti, orači in pokači.

 

Kakšna oblast se nam v teh časih bolj splača, korupcijska ali protikorupcijska? Na to hamletovsko dilemo bomo iskali odgovor v Litiji, kjer je vse nared, da že na debeli četrtek, prevzame oblast pustna vlada. Ta bo sestavljena iz predsednika vlade in ustreznih ministrov, imela pa bo tudi pravo šolo z dvema oddelkoma – enega za korupcijo in drugega proti njej. Enako bosta priložnostno ustanovljena dva domova za starejše, da bodo oskrbovanci ustrezno ločeni glede na odnos do korupcije.

Zakaj je usoda naroda v rokah Pahorjeve zlate ribice, ki jo bomo na pepelnico obredno pojedli, boste lahko izvedeli ob krofih in flancatih, ki bodo posebej za vas dišali med 12. in 13. uro na posebej označeni stojnici (press). Ob prihodu povejte, da zastopate medije. Na stojnici vas bo pričakal Predsednik BORUT z svojo zvesto pomočnico gospo Goldi in vam bo iz prve roke povedal, zakaj nas lahko reši le še gospa Goldi.

 

V soboto, 1. marca 2014 ob 15. uri, pa vas v Litijo vabimo na znameniti litijski pustni karneval, ki spada med najstarejše v Sloveniji. Da so se tod čudno oblečeni ljudje norčevali iz politikov, je v svojih Kmetijskih in rokodelskih novicah pisal že Bleiweis. Litijski pustni karneval je prepoznaven in pomemben del naše kulturne dediščine, ki je v določenem obdobju presegal lokalne okvire, vedno pa je bil znan po odlični politični satiri. Svetovni in domači politični dogodki so bili rdeča nit vseh karnevalov. Tudi letos bo tako, posebni gost letošnjega karnevala bo igralec Boris Kobal.

 

Dodatne informacije: Aleksander Gombač, podžupan Občine Litija, 041 681 316

Oglejte si tudi