Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
11°C
JUTRI
22°C
11°C
Oceni objavo

Teden splošnih knjižnic v knjižnici Ivančna Gorica

Od 18. do 22. novembra po vsej Sloveniji potekajo slavnostne prireditve v čast splošnim knjižnicam. Prireditve v knjižnicah se načeloma vrtijo okoli branja in spoznavanja vsebin. Tako bo tudi tokrat. Po Samu Ruglju, Bronji Žakelj, Tatjani Jamnik, Ivani Miškovi, smo v tej sezoni medse povabili še eno nagrajenko. Tilka Jamnik je osebnost tedna na Valu 202 in nominiranka za osebnost leta. Vse goste smo vabili pred njihovimi nominacijami, kar pomeni, da kakovost znamo prepoznati in dragocene goste pripeljati tudi v našo občino. Vsak dan se bo v naši knjižnici nekaj dogajalo. Pa poglejmo.
Ponedeljek, 18. 11. ob 8. uri
Predstavitev knjige Olge Pege Kunstelj: "Silvestrski večer"

Olga Pega Kunstelj je pisateljica, ki je najbolj zaslovela s knjigo 1+2=4: Rejenka. V njej opisuje svoje življenje v družini, kjer je bilo pet otrok, a se morajo razseliti zaradi bridke usode po rejniških družinah. Pega je gospa v letih (a jih ne kaže) in zna ceniti, kar imamo sedaj in česar ona v otroštvu ni imela. Razliko popiše tudi skozi razburljivo mladinsko zgodbico »Silvestrski večer«. Knjižničarka Ksenija bo pisateljico gospo Pego popeljala po radovednih sedmih razredih, začneta pa v Višnji Gori v 7.a.

Torek, 19.11. ob 18. uri
Bralni klub za dijake, študente in srednjo generacijo

V knjižnici že osem let deluje bralni klub »Kranjska čbelica«. Pred kratkim je zaživel nov bralni klub, ki je namenjen mlajšim članom, tokrat pa beremo knjigo "Val". Tematika je množična psihologija, še kako aktualna tema. Vabljeni ste tudi novi člani, tudi če vam knjige ne bo uspelo prebrati. Prvič smo se imeli super, pridite.



Sreda, 20. 11., od 8. do 19. ure zvečer
Celodnevna akcija brezplačnega vpisovanja novih članov

V sredo je osrednje vseslovensko praznovanje splošnih knjižnic in ta dan seveda najraje praznujemo tako, da pridobimo nove člane, nove bralce. Potekala bo celodnevna akcija brezplačnega vpisovanja v knjižnico za nove člane: Povejte naprej ali koga pripeljite s sabo.

Četrtek, 21.11. ob 17. uri
Ura pravljic ob čarobnem kovčku: Krojaček Hlaček

Ure pravljic so namenjene otrokom od 5. leta dalje. To sezono oživljamo pravljice bratov Grimm, tokrat je na vrsti Krojaček Hlaček. Pravljičarja Petra Špehar jih pripoveduje ob kovčku, kjer so skrite različne skrivnosti, lutke, skrivnostne, kosmate knjige s kremplji in ugankami, tokrat so zagotovo notri tudi šivanke in sukanci. Prijavite se, da vas na dogodek spomnimo na 031 707 978.


Petek, 22.11. ob 13. uri

Tilka Jamnik s predavanjem: Ena knjiga na dan odžene zdravnika stran.

Tilka Jamnik je v tem tednu prejela priznanje za osebnost tedna na Valu 202, obenem je nominirana za osebnost leta, je promotorka družinskega branja, predvsem spodbuja starše in pedagoge, da berejo svojim predšolskim otrokom. Za njena prizadevanja ji je Mednarodna zveza za pismenost podelila nagrado za vseživljenjsko delo, predanost ter izjemne dosežke na področju pismenosti. Ta dan bomo imeli čast, da se z njo srečamo v naši občini knjižnici na temo kakovostnih knjig za mladino.


SPREMLJEVALNI DOGODKI
Mi smo za les, ker nismo čez les: razstava

V tem času, od ponedeljka, 18.11 dalje, pa vse do konca meseca, je na ogled nova razstava in sicer v »eko duhu« kot vsi ostali dogodki, tokrat leseni mozaični izdelki, ki so pod mentorstvom Jelke Rojec nastali pod prsti odraslih v KD Temenica. Gre za nadaljevanje projekta »Življenje našega drevesa«, naslov razstave je »Pogled skozi les«. Na razstavi boste videli vse kaj drugega kot pričakujete, gre za pravo moderno umetnost.

Vabljeni! Dobimo se v knjižnici:).

Prispevek: Knjižnica Ivančna Gorica

Oglejte si tudi