Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

VERIŽNA REAKCIJA - glasuj za NAŠE!

Morda ne veste, a  naši dijaki Srednje šole Josipa Jurčiča Ivančna Gorica pod mentorstvom profesorja Marka Tomažiča pripravljajo verižni eksperiment. 

Prijavljeni so na tekmovanje. Tekmujejo pa tudi pred širšo javnostjo z videoposnetkom, o katerem lahko glasuješ na naslednji spletni strani:

http://www.bravo.si/glasujte-za-najboljso-verizno-reakcijo-slovenskih-dijakov/ 

 

Izobraževalni portal Chemgeneration.com je pozval srednješolce iz vseh koncev Slovenije, da sodelujejo v enem najbolj zanimivih znanstvenih tekmovanj na svetu „Verižna reakcija“. Od 1. oktobra naprej so dijaki ustvarjali svojo lastno napravo, sestavljeno iz zaporedja fizikalnih in kemijskih reakcij ter se obenem podrobneje spoznavali z naravoslovno znanostjo in vlogo, ki jo le-ta ima v našem vsakdanjem življenju.


Po mesecu in pol marljivega dela je svoje izume prijavilo 18 skupin iz 16 srednjih šol. Skupaj je v tekmovanju sodelovalo 89 dijakov in 18 profesorjev iz 14 slovenskih mest: Celja, Ivančne Gorice, Ljubljane, Ljutomera, Maribora, Nove Gorice, Novega mesta, Pirana, Ruš, Sežane, Slovenske Bistrice, Slovenskih Konjic, Trbovelj in Velenja.


O zmagovalcu tekmovanja bo odločala strokovna žirija, ki jo sestavljajo partnerji projekta, 12. decembra pa se lahko veselimo zabavnega zaključnega dogodka, ki se bo vršil na zmagovalni srednji šoli in kjer bo predstavljena tudi najboljša verižna reakcija. Šole medtem tekmujejo tudi za naklonjenost občinstva (druga nagrada), ki bo lahko glasovalo za najbolj razburljiv ali zabaven video posnetek dijakov od 18. novembra pa vse do 1. decembra na spletni strani www.chemgeneration.com/si/chainreaction/voting/

 

zrazi podporo  našim dijakom in njihovemu projektu.

Ravnatelj  Milan Jevnikar

 

Vir (tekst in foto): http://www.bravo.si/glasujte-za-najboljso-verizno-reakcijo-slovenskih-dijakov/ ter  http://www.ssjj.si/index.php?option=com_content&view=article&id=647:verina-reakcija-glasuj-za-nae&catid=1:zadnje-novice&Itemid=54

Oglejte si tudi