Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Garažna razprodaja v Šentvidu

V prostorih šentviške šole bo v soboto, 25. oktobra med 9. in 12. uro, potekala 1. garažna razprodaja v Šentvidu v organizaciji staršev, učencev in delavcev Osnovne šole Ferda Vesela Šentvid pri Stični.


Prodajala, kupovala in menjala se bo športna oprema (otroška smučarska oprema), knjige, igrače, obleke, mali gospodinjski aparati, manjši kosi pohištva, okrasni predmet, elektronske naprave in druge dragocenosti. Ceno določajo prodajalci sami. 

Uporabno, koristno in podjetno

Učenci bodo v živo spoznali, da je izmenjava in prodaja rabljenih stvari ekonomična, ekološka in predstavlja čisto nasprotje potrošništvu.

Pa ne samo to. Učenci se bodo pogajali za ceno, odkrili kaj pomeni razmerje med ponudbo in povpraševanjem in morda odkrili strategijo postavljanje cen. Tako bodo pridobili nekaj osnovnih podjetniških izkušenj.

Zbirali bodo sredstva za šolski sklad

Za »prodajne mize« bodo prodajalci odšteli simbolično najemnino v vrednosti 5 eur. Celoten izkupiček najemnin bo namenjen šolskemu skladu. Obiskovalci pa bodo lahko v sklad prispevali tudi prostovoljne prispevke.

Nekaj nasvetov in pravil za prodajalce

  1. Preglejte igrače, športno opremo, obleke, kuhinjske pripomočke, dekorativne predmete, … in izberite vse stvari, ki so še vedno uporabne, delujejo in imajo vrednost, a jih v vaši družini iz različnih razlogov preprosto ne uporabljate več.
  2. Še posebej skrbno preglejte otroško smučarsko opremo, saj je idealen čas za njeno zamenjavo in prodajo.
  3. Na garažno razprodajo ne sodijo večji kosi pohištva, večji gospodinjski aparati, večji stroji itd., saj kupci iščejo manjše, uporabne predmete.
  4. Vse stvari očistite, skrbno preglejte, če morda niso poškodovane. Spravite jih v originalno embalažo, če jo še imate, razvrščajte po skupinah (npr. knjige, igrače, športna oprema, dekorativni predmeti, kuhinja itd.).
  5. Pripravite si nekaj drobiža, saj bodo kupci prihajali z »debelim« denarjem.
  6. Vzemite svinčnik in samolepilne lističe ter postavite ceno vsem predmetom. Upoštevajte, da se bodo kupci želeli pogajati, zato ne postavite takoj »bagatelne« cene.
  7. Na prodajni mizi razvrstite stvari lepo in lično po skupinah.
  8. Če bi radi prodali čim več stvari, lahko proti koncu razprodaje cene znižate. Prvotne cene na listkih prečrtajte in napišite znižane cene. Presenečeni boste, kako dobro se bodo kupci odzvali.
  9. Bodite prijazni in zabavajte se.

Nekaj nasvetov za kupce

  1. Na garažno razprodajo pridite dovolj zgodaj, saj bo izbira na začetku večja.
  2. Najprej preglejte celotno ponudbo in se nato osredotočite na predmete, ki vas zanimajo.
  3. Za predmet ki ga želite, se skušajte pogajati za ceno.
  4. Bodite prijazni in zabavajte se.
Za rezervacijo mize za prodajo pišite na garazna.sentvid@gmail.com ali pokličite na 031 979 898

Več informacij: Garažna razprodaja v Šentvidu

Oglejte si tudi