Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Prenova kuhinje in sanitarij v Podružnični šoli Višnja Gora

V poletnih dneh se pospešeno izvajajo tudi dela v vzgojno izobraževalnih ustanovah v občini Ivančna Gorica. Na podružnični šoli Višnja Gora, ki je od minulega šolskega leta bogatejša za nov sodoben prizidek, se v teh dneh zaključuje prenova kuhinje in šolskih sanitarij.

Število obrokov se v višnjanski šoli nenehno povečuje, saj iz leta v leto šolski prag prestopi vedno več učencev. Dosedanja oprema kuhinje in aparati v njej pa so bili predvideni za manjše število obrokov. Z naraščanjem števila obrokov so kuharji in kuharice težko zagotavljali vse obroke.

Prav zato je Občina Ivančna Gorica poskrbela za zamenjavo kotla, ki je sedaj večji, bogatejši pa so še za prekucnik, ki je zamenjal fritezo, toplovodno kopel ter stroj za rezanje zelenjave. Opravljen je bil tudi že test naprav, sledi pa še izobraževanje in uvajanje zaposlenih v kuhinji.

S posodobitvijo opreme bo šola pridobila v prostoru, torej v sami kuhinji, ki bodo na ta način lažje zadostili potrebam pri pripravi številnih različnih obrokov.

Oglejte si tudi