Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Potekale so številne konstitutivne seje svetov krajevnih skupnosti

Po ustanovni seji sveta Krajevne skupnosti Višnja Gora, so se v teh dneh odvile še seje svetov krajevnih skupnosti v Dobu pri Šentvidu, Stični, Muljavi, Sobračah, Ambrusu, Temenici in Šentvidu pri Stični. Izvoljeni člani, na novembrskih lokalnih volitvah, so med seboj izvolili predsednika krajevne skupnosti, nekateri pa tudi podpredsednika in ostale organe krajevne skupnosti.

Župan Dušan Strnad je tako po sklicu seje v Višnji Gori, sklical še seji v Krajevnih skupnostih Sobrače in Šentvid pri Stični, ki so potekali v četrtek, 13. decembra.

Na seji KS Sobrače, ki je potekala v prostorih tamkajšnjega gasilskega doma, so potrdili mandate članom: Rok Adamlje, Boštjan Adamlje, mag. Tina Lokar, Marko Končar, Damjana Fajdiga, Alojz Končar in Klemen Zupančič. Dosedanjo predsednico KS Sobrače Barbaro Verbič, je po odločitvi članov sveta, zamenjal Rok Adamlje, ki bo predsedoval v naslednjih štirih letih v eni najmanjših krajevnih skupnosti v ivanški občini. Kot je župan na seji povedal je vsekakor prioritetna naloga občine v tem delu, rekonstrukcija ceste Sobrače – Ježce, ki naj bi prenovo doživela že v drugi polovici naslednjega leta.

V svet Krajevne skupnosti Šentvid pri Stični so na glasovanju 18. novembra 2018, prejeli največ glasov in bili izvoljeni naslednji člani: Vojko Urbas, Janez Perme, Alina Cunk Perklič, Mitja Poljšak, Uroš Merlak, Silvo Praznik, Nada Primc, Borut Praznik, Magdalena Butkovič, Uroš Dežman, Albin Verbič, Nejc Rus in Drago Kastelic. Po potrditvi mandatov so člani izmed sebe izvolili novega predsednika. Dosedanjega predsednika Vojka Urbasa je s soglasnim dvigom rok zamenjal Silvo Praznika. V nagovoru je med večje investicije izpostavil čimprejšnjo določitev lokacije za gradnjo novega vrtca v Šentvidu, ureditev pločnikov in ostale cestne infrastrukture ter sodelovanje pri organizaciji 50. Tabora slovenskih pevskih zborov v naslednjem letu.

Na koncu se je župan zahvalil vsem članom sveta KS, ki so kandidirali na lokalnih volitvah ter novoizvoljenem predsedniku, da je prevzel to funkcijo.

Znani so tudi že sveti v naslednjih krajevnih skupnostih:
Krajevna skupnost Ambrus:

Člani: Stanko Tekavčič, Florjan Perko, Anica Hrovat, Metka Trunkelj Mirtič, Marjana Perko, Matjaž Travnik in Robert Hočevar. Za predsednika je bil izvoljen dosedanji predsednik Stanko Tekavčič.

Krajevna skupnost Dob pri Šentvidu:
Člani: Andrej Pušljar, Janez Mežan, Jožica Virant, Mitja Selan, Valentin Fortuna, Matjaž Bregar, Matic Trnovšek, Bojan Gale, Suzana Šipek in Marko Golf. Za novega predsednika je bil izvoljen Andrej Pušljar, ki je zamenjal dosedanjega predsednika Jožeta Polončiča.

Krajevna skupnost Muljava:
Člani: Janez Drobnič, mag. Silva Erjavec, Anton Šinkovec, Branko Glavan, Mitja Potisek, Bojanca Tomažin in Marjeta Škrjanec. Za predsednika je bil izvoljen dosedanji predsednik Janez Drobnič.

Krajevna skupnost Stična:

Člani: Jernej Strnad, Danijel Mestnik, Peter Gnidovec, Jurij Tratar, Mojca Jurečič, Tomaž Lovrin, Klemen Ceglar, Marica Kovačič in Jan Skubic. Dosedanjega predsednika Boruta Finca je zamenjal novoizvoljeni predsednik Klemen Ceglar.

Krajevna skupnost Temenica:
Člani: Ignacij Kastelic, Jože Kotar, Jerica Stopar, Dejan Zajec, Tomaž Lavrih, Janez Jakoš, Boštjan Gliha, Jožef Golf in Milena Gašperšič. Novi/stari predsednik ostaja Ignacij Kastelic.

Oglejte si tudi