Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
9°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Ste ponudnik storitev in želite svoje storitve opravljati v drugi državi članici EU?

Internacionalizacija je ključnega pomena za razvoj podjetij, njihovih proizvodov in storitev. Ponuja se vam priložnost za vstop na nove trge, pa ne veste kje in kako začeti urejati dokumentacijo.  Prve koristne informacije o tujih trgih in poslovnem okolju v posameznih državah najdete na portalu Izvozno Okno (http://www.izvoznookno.si/. V bazi so zbrane informacije iz 51-ih držav.

 

Storitve so obrtniške, trgovske in rokodelske storitve ter storitve prostih poklicev, ki jih državljan članice ES/EGP ali pravna oseba s sedežem v državi članici ES/EGP opravlja začasno in proti plačilu v drugi državi članici.

Ali je dejavnost začasna, se določa na podlagi pogostosti, rednega ponavljanja in stalnosti dejavnosti za vsak posamezen primer posebej. Trajanje začasnega obdobja ni določeno z zakonom in se v vsakem primeru določa posebej, ob vsebinskem gledanju in ne po formalnih kriterijih.

 

Kakšni so postopki, potrebna dokumentacija, na kaj je potrebno biti pozoren pri opravljanju storitev v Avstriji, Italiji, Nemčiji…vse to in še več boste izvedeli na seminarju, ki bo v četrtek, 25. oktobra 2012 ob 12.00 uri v Domu obrtnikov, Ob Grosupeljščici 1b, Grosuplje v okviru Dnevov podjetnosti v organizaciji Območne obrtno – podjetniške zbornice Grosuplje. Predaval bo vodja Svetovalnega centra pri Obrtno- podjetniški zbornici Slovenije, Danijel Lamperger.

Oglejte si tudi