Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Za preveč bioloških odpadkov boste morali poskrbeti sami

Ker pri prepuščanju bioloških odpadkov čedalje pogosteje prihaja do prenapolnjenih zabojnikov in večjih količin bioloških odpadkov, odloženih poleg prepolnega zabojnika, vas obveščamo, da bomo v prihodnje prevzemali le vsebino, ki je prepuščena v zabojnik za biološke odpadke do višine, ki omogoča zaprtje pokrova. Vsebine prenapolnjenih zabojnikov tako ne bomo več odvažali, prav tako ne bomo odvažali bioloških odpadkov, odloženih poleg zabojnika.

 

Za odstranitev celotne količine nepravilno prepuščenih bioloških odpadkov je odgovoren imetnik prenapolnjenega zabojnika bioloških odpadkov. Prekomerno količino takšnih odpadkov lahko sicer pripeljete v CERO Špaja dolina v obratovalnem času centra, a proti plačilu stroškov obdelave in odstranitve pripeljanih bioloških odpadkov, po ceni 0,076 €/kg.

 

Ceneje pa lahko z biološkimi odpadki ravnate na način, da si nabavite ustrezen kompostnik in biološke odpadke kompostirate na vrtu svojega doma. Kompostnik iz trde plastike v velikosti 500 l – 1000 l lahko poleg uveljavljenih prodajnih mest kupite tudi na Javnem komunalnem podjetju Grosuplje. Strošek vam v tem primeru predstavlja le nakup kompostnika.

 

Razmislek o uvedbi zasebnega kompostiranja bioloških odpadkov velja tudi ob dejstvu, da bo po novem še letos prepuščanje bioloških odpadkov plačljivo za vse, ki bodo to storitev javne službe uporabljali. Osnova za obračun storitve odvoza in obdelave bioloških odpadkov bo velikost zabojnika in pogostost odvoza.

 

S ponedeljkom 18.03.2013, ko pričenjamo z letnim razporedom odvoza bioloških odpadkov, enkrat tedensko, bomo tako začeli zavračati prenapolnjene in nepravilno odložene biološke odpadke.

 

 

Hvala za razumevanje!

 

 

                                                                                        Javno komunalno podjetje Grosuplje

Povezave

www.jkpg.si/

Oglejte si tudi