Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
8°C
JUTRI
25°C
7°C
Oceni objavo

Usposabljanje o lokalni kulinariki

Lokalna kulinarika predstavlja odlično priložnost za razvoj ponudbe Srca Slovenije. Vse več je ljudi, ki želijo okusiti pristno lokalno hrano. Verjamemo, da lahko svojo edinstveno zgodbo razvijete tudi vi! Skupaj s prof. dr. Janezom Bogatajem, priznanim slovenskim etnologom, smo pripravili usposabljanje z vsebinami, ki vas bodo opogumile za nadaljnji razvoj na tem področju. 


Usposabljanje bo potekalo v treh sklopih z vodenjem prof. dr. Janeza Bogataja. Prvi dve predavanji bosta skoraj enaki, z izvedbo v dveh različnih občinah in terminih, vas želimo kar največ spodbuditi k udeležbi. 

  • LOKALNA KULINARIKA - PRILOŽNOST ZA RAZVOJ PONUDBE SRCA SLOVENIJE

Na usposabljanju boste izvedeli več o gastronomski podobi Slovenije in strategiji tega področja. Predstavili vam bomo nekatere značilne jedi naših občin, ki so izšle pred kratkim v publikaciji Okusi Osrednje Slovenije pri Zavodu za turizem Ljubljana. Narediti želimo še korak dlje in vas spodbuditi, da bi poskušali na vaše jedilnike umestili čim več pristnih lokalnih jedi, na katerih lahko zgradite lastno prepoznavnost. Spoznali boste tudi napake, ki jih najpogosteje delamo na tem področju, in se jih pogosto niti ne zavedamo. Vabimo vas, da se na srečanje pripravite s konkretnimi vprašanji. Želimo namreč, da bi značilna kulinarična ponudba naših krajev tudi v praksi zaživela. 


Ponedeljek, 2. september 2013, od 9.00 do 12.00; Gostišče Kimovec, Zgornji Hotič 15, Litija 

Predavanje je namenjeno zlasti gostinskim ponudnikom, ki imajo ob ponedeljkih zaprto. 


Torek, 3. september 2013, od 9.00 do 12.00; Turistična kmetija Grofija, Vir pri Stični 30, Ivančna Gorica


Predavanje je namenjeno zlasti turističnim/izletniškim kmetijam, turističnim društvom, različnim aktivom žena, organizatorjem lokalnih etnoloških prireditev itd. 

  • INDIVIDUALNO SVETOVANJE PO POSAMEZNIH OBČINAH

Z individualnim svetovanjem se želimo približati posameznim udeležencem usposabljanja, ki bi želeli podrobneje pregledati svojo gostinsko ponudbo. Glede samega poteka tega dela usposabljanja se bomo dogovorili po zaključenem prvem sklopu usposabljanja. 

Sreda, 11. september 2013, v dopoldanskem času 


Vabimo, da na predavanje povabite tudi svoje znance, saj morda niso prejeli tega vabila. Prijave na elektronski naslovmija.bokal@razvoj.si ali na telefonsko številko 01 - 89 62 719, najkasneje do četrtka, 29. avgusta 2013. Število mest je omejeno, zato se čim prej prijavite. 

Za udeležence, ki prihajate iz občin, ki sofinancirajo letošnji program Razvojnega partnerstva središča Slovenije (Dol pri Ljubljani, Litija, Ivančna Gorica, Mengeš, Šentrupert in Šmartno pri Litiji) je izobraževanje brezplačno. Za ostale udeležence je cena 20 EUR na srečanje. Ob zaključku prejme vsak udeleženec potrdilo o opravljenem usposabljanju.

 

Tekst in foto: http://www.razvoj.si/?lng=sl&t=aktualno&id=1701

Oglejte si tudi