Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Na Krki je odprta razstava slikarjev Franceta Slane in Janeza Zupančiča

V petek je v Družbenem centru na Krki potekalo svečano odprtje razstave akademskega slikarja Franceta Slane in slikarja Janeza Zupančiča, dr. med. Razstave se je poleg številnih znancev in prijateljev udeležil tudi podžupan Tomaž Smole. Razstavo si lahko ogledate vsak dan med 19. in 21. uro, do nedelje 5. maja.


Slikar Janez Zupančič se je s prvo razstavo predstavil oktobra leta 2006 v Jožefovi župnijski dvorani v Ivančni Gorci. Sledilo je še nekaj predstavitev, ki so zmeraj bolj jasno izrisovale njegovo likovno ustvarjalnost, ki so osredotočena na vsebinska področja kot so motivi iz narave, strukturirana urbana področja in sakralno mistični motivi, ki pogosto spominjajo na stare evropske mojstre. Na tokratni razstavi Zupančič razstavlja večjo skupino slik iz njegovih zadnjih dveh let. Motivno prepoznavamo domačo dolenjsko krajino z drevesi, s polji, rekami, griči in naselji, nekaj pa je tudi obmorskih pejsažev.

Franc Slana, častni krajan Krke je v Sloveniji in širše znan in cenjen umetnik splošne prepoznavnosti. Na tej razstavi predstavlja nekaj svojih novejših sijajnih slik z motivi naše dolenjske krajine in kmečke arhitekture, ki v njegovem obsežnem opusu sodijo v okvir čiste in neomadeževane narave.

Na razstavi, je kot slavnostni govornik številne ljubitelje likovne umetnosti nagovoril podžupan Tomaž Smole, ki je v nagovoru predvsem izpostavil izredno spoštovanje do del obeh domačih slikarjev. Slavnostni nagovor je zaključil s poklonom obema umetnikoma. 

Kulturni program sta dopolnila s glasbenim nastopom domačina Ana in Jurij Koželj, učenca Glasbene šole Grosuplje. Razstavo in oba umetnika je obiskovalcem predstavil dr. Mihael Glavan.

Vir ( tekst in foto) :  http://www.ivancna-gorica.si/aktualno/?id=880

Oglejte si tudi