Logo MojaObčina.si

Ivančna Gorica

DANES
35°C
20°C
JUTRI
35°C
21°C
Deli
1770

V Dobu pri Šentvidu »Knjižnica pod vrbami«

Na pobudo in v izvedbi mladih so v Dobu pri Šentvidu bogatejši za zanimivo pridobitev, ki so jo poimenovali kar »Knjižnica pod vrbami«. Knjižni kotiček na vaški gmajni je opremljen s knjižno omaro – knjigobežnico, ki je pritrjena na drevo ter na platoju postavljena mizica in klop, na kateri je simpatičen napis »ujela bi srečo tukaj na klopci …«. Verz zasledimo tudi v besedilu skladbe Poljub na klopci, ambasadorke občine Ivančna Gorica, Nine Pušlar.
Uradno so »Knjižnico pod vrbami« predali v uporabo 29. junija in jo tudi blagoslovili v prisotnosti krajanov, ki so se tisti večer udeležili svete maše v čast zavetnika soseske sv. Petra. Kot se spodobi, so ob odprtju »Knjižnice pod vrbami« pripravili tudi krajši kulturni program s pogostitvijo.
Prijeten kotiček v senci mogočnega drevesa pa vas vabi tudi, če niste ljubitelji knjig. Vabi vas na sproščujoči počitek po sprehodu, na prijeten prijateljski ali pa celo romantični klepet.

Ob tej priliki so akterji lepo očistili tudi strugo hudourniškega potoka ter izdelali novi mostiček čez strugo.
Trenutno je v naši občini približno 10 knjigobežnic in sicer jih najdete v Ivančni Gorici, Šentvidu pri Stični, Ambrusu, Krki, Stični, Zagradcu in od konca junija tudi v Dobu pri Šentvidu.

Vabljeni, da si ogledate kakšno, ki vam je najbližja ter si tako popestrite poletne dni z branjem.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi