Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
3°C
JUTRI
9°C
10°C
Oceni objavo

Konec meseca na 9. pohod po Krožni poti Prijetno domače

Od petka 29. septembra, do nedelje 1. oktobra 2023, Zavod Prijetno domače in Občina Ivančna Gorica v sodelovanju z Gorniškim klubom Limberk, Planinskim društvom Polž Višnja Gora in Planinskim društvom Šentvid pri Stični, organizirata 9. pohod po Krožni pešpoti Prijetno domače.

Tudi letos bo organiziran tridnevni pohod po Krožni pešpoti Prijetno domače, na kateri bodo pohodniki obiskali vseh 12 info točk v naši občini in po približno 100 kilometrih poti prehodili vseh 12 krajevnih skupnosti. Lani se je pohoda v vseh treh dneh udeležilo več kot 200 pohodnikov, a le tisti res vztrajni in izkušeni prehodijo celotno pot.

Organizatorji vabimo k udeležbi vse občane in tudi druge pohodnike, ne glede na to, koliko poti kdo zmore prehoditi. Morda boste v času organiziranega pohoda prehodili le del poti in boste preostalo pot obiskali kasneje. Pot je označena in odprta vse dni v letu. Kartonček za kontrolne žige je na voljo v pisarni Zavoda Prijetno domače.

Organizatorji pripravljamo popestritev pohoda z zanimivimi aktivnostmi ob poti, zato še posebej vabljeni vsi, ki imate radi rekreacijo, zdrav način preživljanja prostega časa in uživate v prelepi neokrnjeni naravi naše občine.

Na pohod se je treba predhodno prijaviti na tel. št.: 01/ 781 21 00 ali na elektronsko pošto gasper.stopar@ivancna-gorica.si, kjer dobite tudi vse dodatne informacije.

OKVIRNI POTEK 9. POHODA PO KROŽNI PEŠPOTI PRIJETNO DOMAČE (29. 9. – 1. 10. 2023):

1. dan (29. 9. 2023) 

6:45      Zbor pohodnikov pred stavbo Občine Ivančna Gorica

7:00 – Odhod proti Turistični info točki Ivančna Gorica

Trasa poti: 

Ivančna Gorica – Stična – Šentvid pri Stični – Sobrače – Temenica – Dob pri Šentvidu - Zagradec

2. dan (30. 9. 2023)        

7.00       Zbor pohodnikov na turistični info točki v Zagradcu

Trasa poti: 

Zagradec – Ambrus – Korinj – Krka – Muljava

3. dan (1. 10. 2023)        

7.00       Zbor pohodnikov na turistični info točki na Muljavi

Trasa poti:                        

Muljava – Višnja Gora – Leskovec nad Višnjo Goro – Obolno – Metnaj – Gradišče

18.00 Zaključek na Gradišču

Oglejte si tudi