Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Ivančna Gorica gostila osmino finala Pokala Slovenije v nogometu

V sredo je nogometni stadion v Ivančni Gorici gostil osmino finala Pokala Slovenije v nogometu, kjer sta se pomerila Ivančna Gorica in Domžale, ki že vrsto let krojijo vrh v najmočnejši slovenski ligi. Nogometni spektakel, si je pred nekaj več kot 200 gledalci, ogledal tudi podžupan Tomaž Smole.

Ivančna Gorica, ki je trenutno vodilno moštvo skupne center v tretji ligi, so se dobra zoperstavili domžalski zasedbi, ki so se ob zaključku veselili uvrstitve v četrtfinale. Mrežo domačinov je že v 6. minuti načel Slobodan Vuk, ki je izkoristil podajo Klemenčiča. Dobre pol ure zatem je Senijad Ibričić povišal vodstvo rumenih, ki so na odmor odšli z dvema zadetkoma prednosti. V drugem polčasu je domači trener Teinovič postavil bolj napadalno formacijo in dišalo je tudi po zadetku Ivančanov, vendar žoga, kljub zadeti vratnici ni hotela v gol. Prav zaradi napadalne formacije se je gostom odprlo več prostora za protinapade. Dobrih dvajset minut pred iztekom rednega dela je končni rezultat postavil Ruben Belima, za katerega je bil to prvenec v dresu Domžal. Domžalčani so do konca srečanja zadržali prednost, ter se pričakovano veselili napredovanja.

Po tekmi je domači predsednik kluba Rafael Koren povedal, da so se taktično dobro zoperstavili Domžalčanom, ki si po slabem štartu v domačem prvenstvu, vsekakor niso hoteli privoščiti novega kiksa. »Kljub temu, da so gostje nastopili z najboljšo možno postavo (Ibričič, Ibraimi,…), so se ivanški risi dobro borili vse do zadnjega sodnikovega žvižga. Navdušen sem predvsem z drugim delom tekme, kjer so Ivančani navdušili z bolj napadalno igro. Rezultat je vseeno realnost, saj je treba vedeti, da so Domžale velik klub z bogatimi izkušnjami tudi na evropski sceni«, še dodaja Koren.

Pokal Slovenije, osmina finala:
Ivančna Gorica : Domžale 0:3 (0:2)
Vuk 6`, Ibričić 37`, Belima 69`

Fotogalerija >>

Oglejte si tudi