Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Priznanja Civilne zaščite

Štab Civilne zaščite za Ljubljansko regijo je v sodelovanju z Upravo Republike Slovenije za zaščito in reševanje, Izpostavo Ljubljana in Mestno občino Ljubljana, včeraj v Festivalni dvorani Ljubljana pripravil osrednjo regijsko slovesnost s podelitvijo priznanj Civilne zaščite za leto 2015. V imenu Občine Ivančna Gorica so se slovesnosti udeležili poveljnik Civilne zaščite Občine Ivančna Gorica Jože Kozinc ter prejemniki iz naše občine. 


Ob dnevu Civilne zaščite, ki ga praznujemo 1. marca, se odgovorni zahvalijo tistim reševalcem, organizatorjem in izvajalcem, ki so v preteklem letu učinkovito opravili naloge zaščite in reševanja med naravnimi in drugimi nesrečami. Priznanja in nagrade Civilne zaščite so bila podeljena najbolj zaslužnim pripadnikom Civilne zaščite ter drugim posameznikom, skupinam, občinam, gospodarskim družbam, društvom, zavodom in raznim organizacijam za zasluge in prispevke pri razvijanju in krepitvi pripravljenosti, izvajanju zaščite, reševanja in pomoči ter odpravljanju posledic naravnih in drugih nesreč.

Na včerajšnji prireditvi je bilo za ljubljansko regijo podeljenih kar 160 priznanj in nagrad, prejemniki pa so bili tudi iz naše občine: 

Bronasti znak Civilne zaščite, ki se podeljuje za požrtvovalno in uspešno opravljanje nalog zaščite, reševanja in pomoči, so prejeli člani Jamarskega kluba Krka


Zlati znak Civilne zaščite, ki se podeljuje za dolgoletno uspešno delo pri razvijanju in krepitvi organiziranosti, usposobljenosti in pripravljenosti Civilne zaščite ter drugih sil za zaščito, reševanje in pomoč, je prejela Gasilska zveza Ivančna Gorica, ki letos praznuje 60-letnico aktivnega delovanja.


Plaketo Civilne zaščite, ki se podeljuje posameznikom, skupinam in organizacijam za življenjsko delo, osebne zasluge in izjemne uspehe pri zaščiti in reševanju ljudi, živali, premoženja, kulturne dediščine ter varovanju okolja ob naravnih in drugih nesrečah pa sta prejela PGD Višnja Gora ob 140-letnici obstoja in PGD Šentvid pri Stični ob 130-letnici delovanja društva. 
Prejemnikom iz ivanške občine ob osvojenem priznanju izrekajo čestitke tudi župan Dušan Strnad s sodelavci in štab Civilne zaščite Občine Ivančna Gorica.

Naj omenimo, da sta bronasti znak prejela tudi Franc Žaren (komandir Policijske postaje Grosuplje) in Anica Smrekar (sekretarka Območnega združenja Rdečega križa Grosuplje).


Avtor (tekst in foto): Gašper Stopar

Oglejte si tudi