Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Novoletni sprejem župana Dušana Strnada

Iztekajoče leto je čas, ko se ozremo na prehojeno pot in pogled usmerimo v načrte prihajajočega leta. O izzivih občine Ivančna Gorica je na tradicionalnem novoletnem sprejemu, v petek 14. decembra, spregovoril župan Dušan Strnad. Na sprejemu, v Gostilni pri Japu, je gostil člane občinskega sveta, krajevnih skupnosti, direktorje javnih zavodov, društev in zvez, ambasadorje, častne občane in predstavnike gospodarskih družb iz občine Ivančna Gorica. Na kratko povedano vse, ki so kakorkoli pripomogli k razvoju občine.
Župan Dušan Strnad

je v uvodnem nagovoru izrazil zadovoljstvo nad videnim velikim napredkom občine v zadnjih letih. Tu gre velika zahvala vsem dosedanjim sestavam občinskih svetov in svetov krajevnih skupnosti, prejšnjemu županu in vsem, ki se od samostojnosti občine trudimo v skupno dobro. Prav tako gre velika zahvala vsem društvom, javnim zavodom in številnim podjetjem brez katerih danes ne bi bili tu kjer smo. Kljub temu, da je občina precej razgibana, se je v vseh teh letih postorilo veliko, a Strnad dodaja, da je izzivov za naprej še precej.

»S hitrimi koraki v občino prihaja hitri internet in z izgradnjo daljnovoda dodatna električna energija. Prav brez slednjih se že danes in v bližnji prihodnosti ne da živeti in delati. Dobra novica prihaja tudi iz nove industrijske cone Škrjanče, kjer bomo v prihodnjih mesecih položili temeljni kamen za zagon nove gospodarske cone, ki bo odprla pot širitve številnim podjetjem iz naše in sosednjih občin. Naj omenim, še dobro novico na skupnem družabnem področju. Prišel je čas, ko bo tudi Ivančna Gorica dobila sodoben kulturno upravni center. S tem bo center dobil tisto infrastrukturo, ki je še nima oziroma je slaba. To so prostori za knjižnico, kulturno dvorano in upravni prostori«.

Med večje izzive je izpostavil še čebelarsko zgodbo v Višnji Gori, ki postaja vse bolj mednarodna, saj postajamo del čebelarske zgodbe, ki osvaja svet. Pri tem ima občina veliko podporo tudi na Čebelarski zvezi Slovenije in državi, ki podpirata prenovo stare šole v Hišo Kranjske čebele, kjer se bo poleg interaktivnega muzeja, izvajal del mednarodne čebelarske akademije.

Ob zaključku je še vsem prisotnim zaželel lepe prihajajoče praznike, novo konstituiranemu občinskemu svetu pa dejal: »Na nas, ki smo v teh dneh sprejeli nove funkcije pa je, da vodimo in gremo skupaj po poti Prijetno domače v še boljše čase naše občine.«

Na letošnjem novoletnem sprejemu je zbrane nagovoril tudi strokovnjak za lobiranje, svetovalec številnim ministrom in družbam ter strokovnjak za uvajanje osebnih ter družbenih sprememb, Miloš Čirič. Kot je povedal živimo v času, ki nam daje izjemno možnost za uspeh. »Da je danes tako, je temu naredil internet, ki je omogočil globalizacijo in možnost uspeha tudi v manjših krajih kot so Ivančna Gorica, Stična, Zagradec,… Pogoj za to pa je vsekakor medsebojno sodelovanje, kar je še posebej značilno za ivanško občino. Tu so ljudje izrazito povezani, sodelujejo in drug drugemu pomagajo. To kaže tudi dejstvo, da se skoraj vse odločitve v občinskem svetu sprejemajo soglasno. Ta občina bo tudi v prihodnje iz leta v leto bolj uspešna, ravno zato ker se ljudje tako spodbujajo, pomagajo in so pripravljeni narediti nekaj tudi za druge«, je spodbudno zaključil Čirič.

Soustvarjalci življenja v občini Ivančna Gorica so na novoletnem sprejemu prisluhnili tudi kulturno – zabavnemu programu, za kar so poskrbeli člani Kulturnega društva Zagradec. Predstavila se je tamburaška skupina, moški in mešani pevski zbor ter gledališka skupina, ki so tokrat poskrbeli za smeh in popestritev petkove prireditve. Poleg glasbenih in gledaliških vložkov, je bila na ogled tudi razstava 192 ročno izdelanih božično-novoletnih voščilnic, letošnjega natečaja Sveta za starosti prijazno občino. Rezultate natečaja za najizvirnejše voščilnice je predstavila predsednica sveta za starejše Milena Vrenčur.

Oglejte si tudi