Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Nacionalni akciji »Mobilni telefon« se pridružujemo tudi v občini Ivančna Gorica

Agencija za varnost prometa tudi letos vodi in koordinira nacionalno akcijo, s katero opozarjajo na nevarnost uporabe mobilnih telefonov med vožnjo. Akcija poteka v sodelovanju s policijo in sicer od 14. do 27. januarja 2019, voznike opozarjajo, da mobilni telefoni ne sodijo v promet.

Ključno sporočilo, ki ga želijo posredovati voznikom in voznicam je, naj med vožnjo ne uporabljajo mobilnega telefona, ampak naj se varno ustavijo na primernem mestu in opravijo telefonski klic ali pošljejo SMS sporočilo. Vse lahko počaka, le življenje, vaše ali od koga drugega ne bo.

Uporabo mobilnih telefonov sicer ne beležijo med poglavitne vzroke prometnih nesreč, vendar so zaradi stalne uporabe vse večji motilci pozornosti za varno udeležbo v prometu. In to ne velja le za voznike vozil, temveč tudi za pešce in kolesarje. V času nacionalne preventivne akcije bo AVP okrepila medijske aktivnosti in osveščala o nevarnosti uporabe mobilnih telefonov med vožnjo, policija pa bo izvajala tudi poostren nadzor.

Nacionalni akciji pod sloganom »Med vožnjo uporabljaj pamet, ne pametnega telefona« se pridružujemo tudi v občini Ivančna Gorica.
Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ivančna Gorica, Zveza šoferjev in avtomehanikov Ivančna Gorica in Policijska postaja Grosuplje bodo v prihodnjem tednu na območju Ivančne Gorice, Višnje Gore in Zagradca, izvedli preventivno akcijo. Poleg namestitve plakatov na oglasna mesta, bodo naključnim voznikom razdeljevali preventivne letake.

Oglejte si tudi