Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
PON.
23°C
11°C
Oceni objavo

Gregorjev sejem v Zagradcu

V soboto, 9. marca 2013 se je na ploščadi pred trgovino Kmetijske zadruge Stična v Zagradcu  od  8. ure zjutraj odvijal Gregorjev sejem, ki ga je Turistično društvo Zagradec v sodelovanju s Kulturnim društvom Zagradec pripravilo že tretje leto po vrsti.  Kot je povedal predsednik TD Zagradec  Slavko Blatnik,  se je njihovemu vabilu tokrat odzvalo rekordno število ponudnikov izdelkov domače obrti,  domačih kmečkih dobrot in drugih rokodelcev iz doline reke Krke, ki so zasedli preko dvajset stojnic.  Organizatorji so bili zadovoljni tudi z obiskom, saj  je bil tržni prostor celo dopoldne poln. 

Obilno ponudbo suhomesnatih dobrot, medu in medice, domačega kruha in krofov, kmečkega orodja, pletenih košar, lesenih zabojev, brezovih metel, zobotrebcev in še bi lahko naštevali so si med drugim ogledali tudi  državni svetnik in predsednik Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije Cvetko Zupančič, župan Občine Ivančna Gorica Dušan Strnad, direktorica Kmetijske zadruge Stična Milena Vrhovec, predsednik Občinske turistične zveze Ivančna Gorica Pavel Groznik in drugi. 

Medtem ko je okoli Ljubljane in Novega mesta lilo, je v Zagradcu le škrofilo tja do pol dvanajste ure, ko si je večina obiskovalcev že potešila radovednost in nakupila, kar je želela. Potem pa so  tudi sredi Suhe krajine  krepko zajokali oblaki, ki najbolj vztrajnih niso pregnali, so pa množico nekoliko prikrajšali za veselo druženje.

Kaj je ponujal Gregorjev sejem v Zagradcu si lahko ogledate na fotografijah.

Oglejte si tudi