Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

V Pustolovskem parku Geoss odprli najdaljši spust po jekleni žici v Sloveniji

 

Obiskovalci Pustolovskega parka Geoss bodo v soboto, 8. junija 2013, v Srcu Slovenije lahko brezplačno prvič preizkusili najdaljši enkratni spust po jekleni žici v Sloveniji, imenovani »flying fox« ali »zip-line«. Gre za edinstveno doživetje, saj hitrost pri spustu doseže 60 km/h na višini 25 m nad tlemi. Pri tem se odpirajo razgledi na okoliške vasi in hribe, pa tudi na Kamniške Alpe v daljavi. Poleg občutka letenja med krošnjami dreves spust omogoča tudi čisto drugačen pogled na okolico.

 

V Pustolovskem parku Geoss vsako leto pripravijo kakšno novost in letos so se odločili za izgradnjo flying fox-a, ki je sestavljen iz treh delov. Prvi je dolg 390 m, drugi ima 490 m, potovanje po zraku pa se zaključi na 35 m dolgem spustu. Jeklena žica povezuje en del doline z drugim in predstavlja najdaljši enkratni spust po jekleni žici v Sloveniji (490 m) in najdaljši spust v Srcu Slovenije (915 m). Obiskovalci Pustolovskega parka Geoss bodo to soboto med 10. in 18. uro nov flying fox lahko enkrat preizkusili brezplačno, sicer pa bo cena spusta 30 EUR.

 

Pustolovski park Geoss se nahaja v vasi Slivna v neposredni bližini znamenitega Geometričnega središča Slovenije. Poleg novosti, orjaškega flying fox-a, park obiskovalcem ponuja tudi 3-4 urno pustolovščino med krošnjami dreves na petih trasah različnih težavnostnih stopenj s kar 72 plezalnimi elementi. Najlažja trasa je primerna za otroke od četrtega leta starosti dalje, najtežjo traso pa premagajo samo najbolj pogumni in spretni.

 

Izgradnja Pustolovskega parka Geoss je bila podprta s strani LAS Srce Slovenije, ki ga upravlja Razvojni center Srca Slovenije. Srce Slovenije povezuje turistične, podjetniške in okoljske potenciale zaokroženega območja v osrčju Republike Slovenije. Več na www.srce-slovenije.si.

 

Več informacij:

Živa Lopatič, 041 352 075, ziva@ozivljanjeidej.si

Miloš Kimovecinfo@pustolovski-park-geoss.si

Spletna stran: www.pustolovski-park-geoss.si

Facebook stran: www.facebook.com/pustolovskiparkgeoss

 

 

 

Oglejte si tudi