Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
4°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

Asfaltiranje v KS Metnaj zaključeno

V ponedeljek je potekala slovesnost ob zaključku letošnjih del v Krajevni skupnosti Metnaj, še posebej slovesno pa je bilo za krajane Debeč, saj so slavnostno odprli 500 metrov prenovljene ceste.


Uvodno besedo je imel novi predsednik Krajevne skupnosti Metnaj Anton Grčman, ki je pred dnevi prevzel vodenje metnajske krajevne skupnosti, aktiven pa je bil tudi že v prejšnjem mandatu kot podpredsednik KS Metnaj. Zbranim krajanom, gostom in izvajalcem del je predstavil številne investicije, ki so bile izvedene v zadnjem letu na celotnem območju krajevne skupnosti. Zlasti je poudaril prostovoljno delo krajanov, s katerim je ob finančni pomoči Občine Ivančna Gorica uspelo uresničiti zastavljene cilje. 


Že v začetku leta je bil v Stični postavljen kozolček s kažipoti za vseh deset vasi metnajske krajevne skupnosti. Februarja je bilo največ dela povezanega z žledolomom, še posebej v hribovitem delu KS Metnaj, kjer so se krajani še posebej izkazali s prostovoljnim delom in odpravo posledic žleda. Skozi leto je bilo zaradi številnih neurij in neviht uničenih več makadamskih cest, ki pa so jih krajani s pomočjo Občine uspešno sanirali. V letu 2014 se je veliko cest tudi na novo preplastilo z asfaltno prevleko. Preplastitve so bile izvedene na cesti Dobrava-Metnaj, mimo lovske koče na Goričici, asfaltirani so bili odseki cest Kačne – Debeče, Debeče – Planina, prav tako je bilo obnovljenih približno 500 metrov ceste od spomenika skozi vas Debeče. Predsednik Grčman je poudaril, da vseh teh asfalterskih del ne bi bilo brez sredstev, ki jih je s pomočjo Občine uspelo pridobiti od družbe Eles, ki je na tem območju gradila daljnovod. V septembru je bila izvedena tudi sanacija vaškega vodnjaka v središču Metnaja, v domu krajanov kjer imajo svoj sedež tudi gasilci pa je bila narejena nova ograja na stopnišču.

Po predstavitvi vseh aktivnosti v iztekajočem letu je zbrane krajane nagovoril še župan Dušan Strnad, ki je poudaril pomen krajev v KS Metnaj, saj predstavljajo z vidika turizma enega najlepših delov naše občine. To kaže kot primer dobre prakse tudi na novo urejena Turistična vas na Pristavi. V nagovoru je pohvalil angažiranost in prizadevnost krajanov, ki s svojim prostovoljnim delom pripomorejo narediti čim več v dobro kraja in krajevne skupnosti. 

Ob koncu sta zadovoljstvo nad opravljenimi deli izrazila tudi predstavnika KS Metnaj Bojan Zajc in Lojze Žurga. 
Sledil je slovesen prerez traku, ki so ga opravili župan Dušan Strnad, podžupan Tomaž Smole, predsednik KS Anton Grčman, v imenu krajanov Debeč g. Žurga in vodja oddelka za investicije in upravljanje infrastrukture iz občinske uprave Janez Radoš. 
Seveda pa ne manjka tudi načrtov za prihodnost. Tako se pripravlja na Obolnem označitev najvišjega vrha občine, skušalo se bo izboljšati signal za mobilno in internetno omrežje, seveda pa je še vedno kar nekaj makadamskih cest, ki čakajo asfaltno prevleko.

Oglejte si tudi