Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Leto 2018 je bilo za Čebelarsko društvo Stična še posebej uspešno

Minulo soboto so se na rednem letnem občnem zboru zbrale čebelarke in čebelarji Čebelarskega društva Stična, ki je potekal v prostorih gasilskega centra Stična. Analizi dela in načrtih društva v prihodnje je prisluhnil tudi podžupan občine Ivančna Gorica, Tomaž Smole.

Kot je povedal predsednik ČD Stična Alojz Janežič je bilo leto 2018 še posebej v znamenju čebelarstva in praznovanja prvega Svetovnega dne čebel. Slednjega smo slovesno obeležili tudi v naši občini z odkritjem obeležja Kranjski čebeli in postavitvijo učnega čebelnjaka v Višnji Gori. Društvo si poleg omenjenih projektov tudi v letošnjem letu prizadeva dobrega sodelovanja z Občino Ivančna Gorica. Med večje aktivnosti je predsednik omenil še organizacijo tematskega dne na temo »čebelarske ulice« na tržnici v Ivančni Gorici, sodelovanje s planinskim in turističnim društvom Višnja Gora pri pripravi Čebelarske pešpoti (od Lukovice - Višnje Gore – Stične ter naprej proti dolenjski) ter sodelovanja z osnovnima šolama in Vrtcem Ivančna Gorica. Poleg številnih drugih aktivnostih, bo društvo tudi v letošnjem letu organiziralo že tradicionalno Ambroževo mašo v Stični.

V nadaljevanju so poročila o delu društva podali še tajnica, blagajničarka in predsednik nadzornega odbora. Zbor je soglasno potrdil plan dela za letošnje leto in sklep, da se vodenje ČD Stična še naprej zaupa zdajšnjemu predsedniku Alojzu Janežiču.

Člane Čebelarskega društva Stična so nagovorili tudi številni gostje, ki so pohvalili delo oziroma aktivnosti, ki jih je društvo izvedlo v minulem obdobju. Podžupan Tomaž Smole je predstavil projekt Hiša Kranjske čebele v Višnji Gori, ki je ena glavnih čebelarskih aktivnosti Občine Ivančna Gorica v prihodnjih dveh letih. Prav tako bo veliko dela usmerjenega v pridobitev čebelarske akademije v Višnji Gori in soorganizacijo svetovnega prvenstva mladih čebelarjev, ki bo naslednje leto v naši občini.

Ob zaključku je potekala še podelitev odličij in zahval članom ČD Stična. Podeljene so bile značke zvestobe za večletno delo v društvu, odlikovanje Antona Janše III. in II. stopnje ter odlikovanje Petra Pavla Glavarja. Najvišje zlato odlikovanje Petra Pavla Glavarja je prejel Cistercijanski samostan Stična, med tem ko so bronasto odlikovanje prejeli Marko Pust, Alojz Janežič in Joži Pevec.

Oglejte si tudi