Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Lavričevi koči izvrstno drugo mesto v izboru akcije Naj planinska koča 2022

V osmi sezoni akcije Naj planinska koča, ki je trajala od 30. maja do 5. septembra so razglasili rezultate spletnega glasovanja (portala Siol.net) in med 155 planinskimi kočami izbrali naj planinsko kočo in naj visokogorsko planinsko kočo 2022.

Zmagovalki sta postali Mihov dom na Vršiču (1085 m), ki je razglašena za naj planinsko kočo 2022, Krekova koča na Ratitovcu (1643) pa je bila izbrana za naj visokogorsko planinsko kočo. Še posebej pa smo lahko ponosni na Lavričevo kočo na Gradišču (519 m), saj je druga najbolje uvrščena planinska koča. V spletnem glasovanju obiskovalci Lavričeve koče najbolj cenijo urejenost in gostoljubje.   

Letošnjo sezono je zaznamoval spremenjen način glasovanja: ocenjevanje po treh kriterijih – urejenost, gostoljubje in ponudba – in dejstvo, da je en uporabnik za posamezno planinsko kočo med celotnim glasovanjem lahko glasoval samo enkrat. Zmagali sta koči, ki sta v skupnem seštevku prejeli najvišje število točk oziroma najvišjo skupno oceno.

Namen akcije Naj planinska koča je promocija pohodništva na eni strani in s tem spodbujanje k aktivnemu preživljanju prostega časa v naravi ter ozaveščanje javnosti in pohodnikov o odgovornem ravnanju do gorskega sveta ter varnem obisku gora na drugi strani.

Foto: Ana Kovač

Oglejte si tudi