Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
7°C
NED.
23°C
7°C
Oceni objavo

Teden ljubiteljske kulture - NAJ SE VIDI

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD)  v sodelovanju z Zvezo kulturnih društev Slovenije pripravlja vseslovenski teden ljubiteljske kulture, ki bo prvič potekal med 15. in 22. junijem 2014 in bo z ustvarjalno energijo povezal celotno Slovenijo ter poskrbel za široko promocijo ljubiteljske kulture.


Namen projekta se je pokloniti vam, ljubiteljskim kulturnim ustvarjalcem in vam omogočiti večjo prepoznavnost in priznanje v družbi. Z vseslovenskim tednom ljubiteljske kulture namreč želimo pod enotno in prepoznavno podobo predstaviti vseki svoj prosti čas in energijo namenjate ljubiteljski kulturi.

 

Teden ljubiteljske kulture bodo zaznamovali različni kulturni dogodki, ki jih bomo po vseh lokalnih skupnostih in v zamejstvu pripravili skupaj s številnimi kulturnimi društvi, zvezami, lokalnimi skupnostmi in območnimi izpostavami JSKD. Ob tem praznovanju vam ponujamo priložnost, da se pridružite dogajanju v vašem kraju. Na vas naslavljamo pobudo, da v tem tednu pripravite javno predstavitev svojega dela po lastni presoji (koncert, odprto vajo, razstavo, predstavo …) in nam to sporočite na spodnji kontakt.

 

Spoštovani predstavniki kulturnih društev in zvez, vsi, ki boste sodelovali v vseslovenskem tednu ljubiteljske kulture, nam posredujte priloženo prijavnico na info@zkdl.siali na Zveza kulturnih društev Ljubljana, Vodnikov trg 5, 1000 Ljubljana, najkasneje do srede, 30. aprila 2014.  Vsem sodelujočim bomo v začetku maja poslali plakate in druge materiale (logotip, platforme z možnostjo dotiska za posamezne projekte -  po zgledu Tedna vseživljenjskega učenja) in poskrbeli za vašo promocijo na spletni strani projekta, Facebooku … Projekt bo imel široko medijsko podporo, zaradi njegove pozitivne naravnanosti pa pričakujemo tudi visoko stopnjo podpore širše javnosti.

 

NAJ SE VIDI!

 

JSKD in ZKDS pozivata vse ustvarjalce, pa naj gre za ljubitelje ali profesionalce, da v Tednu ljubiteljske kulture na okenske police ali pred hiše na ogled postavijo inštrumente, slikarska platna, knjige, plesne kostume, gledališke plakate, zgoščenke, notne zapise, skratka predmete, ki ponazarjajo umetniško zvrst ali kulturno dejavnost, s katero se ukvarjajo. »Stopite na svetlo, dragi ustvarjalci, naj se vidi, koliko prebivalcev te države se ukvarja s kulturo!«

Oglejte si tudi